ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Green Energy - Δίπλα στον άνθρωπο, αρωγός στο περιβάλλον

Πορευόμαστε προς την πράσινη μετάβαση της κυπριακής οικονομίας εισάγοντας καινοτόμες τεχνολογίες

Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ κοινωνική ευθύνη του Ομίλου Green Energy, αναπτύσσεται με άξονα τρεις βασικούς πυλώνες, τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Με πυξίδα τους τρεις αυτούς πυλώνες σκιαγραφούμε το πλάνο δράσεων μας και υλοποιούμε έργα κοινωνικής προέκτασης από τη μια και περιβαλλοντικής αειφορίας και πράσινης ανάπτυξης από την άλλη.

Για την προστασία του πλανήτη μας

Πορευόμαστε προς την πράσινη μετάβαση της κυπριακής οικονομίας, εισάγοντας καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα πράσινης ενέργειας για τη μείωση των εκπομπών CO2. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο παγκόσμιο, ώστε να συγχρονίζουμε την πορεία του τόπου μας με βάση τις ανάγκες του πλανήτη. Είμαστε μέλη της Green Dot, της ΑΦΗΣ Κύπρου και της WEEE Cyprus, τον αναγνωρισμένο Φορέα Διαχείρισης Συστήματος Συλλογικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Ειδών που τοποθετούνται στην κυπριακή αγορά. Επίσης, ο Όμιλος εφαρμόζει ένα Ενοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 14001:2015.

Με σύνθημα «Think Green, Act Green, Go Green» διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη συνεισφορά μας στην αειφορία. Σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών Λεμεσού υλοποιήσαμε δεντροφυτεύσεις καλλιεργώντας την πράσινη συνείδηση. Στο άμεσο μέλλον, εντατικοποιούμε τις ενέργειές μας προς όφελος της προστασίας του περιβάλλοντος. Εντός του 2023 αναμένεται νέος κύκλος δράσεων: ποδηλασίες , καθαρισμός παραλιών και άλλες ενέργειες.

«Πράσινη» ποιότητα ζωής

Ο Όμιλος μας, από την πρώτη μέρα ίδρυσής του, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την ευημερία της κοινωνίας. Επενδύσαμε και συνεχίζουμε να επενδύουμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με την υλοποίηση μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκών πάρκων, με στόχο την έμπρακτη συμβολή μας τόσο στη διάσωση του πλανήτη όσο και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Μέχρι στιγμής, διαθέτουμε ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας 20.62MW, το οποίο ισοδυναμεί με μείωση του CO2 της τάξης των 30918 τόνων τον χρόνο και 10713 λιγότερους τόνους ανακυκλωμένων απορριμμάτων, ενώ για την εξασφάλιση αυτών των μετρήσεων θα χρειάζονταν 1420037.7 δέντρα για να απορροφήσουν το C02.

Με πυξίδα τον άνθρωπο για τον άνθρωπο

Εδραιώνουμε τη συνεισφορά μας στην κοινωνία, συμβάλλοντας στον τομέα της υγείας. Με λιτές αλλά ουσιαστικές ενέργειες, ο Όμιλος Green Energy ενισχύει την Τράπεζα Αίματος της Κύπρου, διοργανώνοντας, από το 2016 και κάθε χρόνο, αιμοδοσία. Στηρίζουμε έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με οργανισμούς και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις όπως η συμμετοχή μας, ως χορηγός, στο Cyprus Healthcare Gala Dinner.

Καθημερινά, πορευόμαστε προς έναν στόχο. Την προσφορά μας στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση