ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η EY διοργάνωσε το 3ο της ετήσιο συνέδριο Corporate Reporting Insights

Δελτίο Τύπου

Η EY Κύπρου διοργάνωσε το 3ο της ετήσιο συνέδριο Corporate Reporting Insights με τίτλο «Connectivity: Reforming Corporate Reporting». Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2023, στο Lemon Park, συμμετείχαν ανώτερα στελέχη κυπριακών και πολυεθνικών εταιρειών. To συνέδριο επικεντρώθηκε στη σύνδεση και τη δυναμική αλληλεπίδραση των χρηματοοικονομικών αναφορών και αναφορών βιωσιμότητας (financial and sustainability reporting), σε μια προσπάθεια να δοθεί στους επενδυτές και σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς μια πλήρης, συνδεδεμένη και συνεκτική εταιρική έκθεση.

Η εκδήλωση κάλυψε μια σειρά από επίκαιρα θέματα σχετικά με το εταιρική αναφορά, και συγκεκριμένα:

  • Ενημέρωση για τις πρόσφατες ρυθμιστικές εξελίξεις και εξελίξεις της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των European Common Enforcement Priorities and Actions, που καλύπτουν τον αντίκτυπο των θεμάτων που σχετίζονται με το κλίμα και το μακροοικονομικό περιβάλλον στις εταιρικές εκθέσεις.
  • Εξελίξεις στις οικονομικές αναφορές, συμπεριλαμβανομένων των νέων δηλώσεων σχετικά με τις αποφάσεις της ατζέντας IFRIC, σε άλλα μεγάλα έργα IASB, στους κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα στις οικονομικές καταστάσεις και τέλος στην έννοια της σύνδεσης των χρηματοοικονομικών αναφορών και αναφορών βιωσιμότητας.
  • Στις εξελίξεις σχετικά με αναφορές βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) και European Sustainability Reporting Standards (ESRS).

Μετά από μια σύντομη ειαγωγή του Ανδρέα Αβρααμίδη Συνέταιρου, Επικεφαλής Υπηρεσιών Διασφάλισης, ΕΥ Κύπρου, τα θέματα της εκδήλωσης κάλυψαν οι Χριστιάνα Παναγίδου Συνέταιρος, ΕΥ Ελλάδος, Επικεφαλής IFRS Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης & Κεντρικής Ασίας (CESA), Σταύρος Βιολάρης, Συνέταιρος, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Χρηματοοικονομικής Λογιστικής (FAAS) και Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας (Climate Change and Sustainability Services - CCaSS), ΕΥ Κύπρου, Παντελής Παύλου Director, μέλος του CESA IFRS Desk, ΕΥ Κύπρου, Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου Senior Manager, FAAS και μέλος CESA IFRS Desk, ΕΥ Κύπρου και Χριστίνα Αργυρού Manager, FAAS και μέλος του CESA IFRS Desk, ΕΥ Κύπρου.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, η Nelmari Hamman, Partner, ΕΥ Ολλανδίας, Europe, Middle East, India & Africa (EMEIA)CSRD, FSO Sustainability Reporting Leader, παρουσίασε την εμπειρία της από την πράξη σχετικά με τις εταιρικές αναφορές.

Σχολιάζοντας την εκδήλωση, ο Ανδρέας Αβρααμίδης, δήλωσε: «Η εταιρική αναφορά έχει ξεκινήσει ένα συναρπαστικό αν και γεμάτο προκλήσεις ταξίδι, που εξελίσσεται σε καιρούς αλλαγών και αβεβαιότητας. Οι προκλήσεις της πράσινης μετάβασης και η μακροοικονομική αστάθεια, σε συνδυασμό με τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και τους νέους γεωπολιτικούς κινδύνους στη Μέση Ανατολή και την Ασία οδηγούν σε μια σειρά από λογιστικές προκλήσεις οι οποίες, μεταξύ άλλων, προσελκύουν και την προσοχή των εποπτικών αρχών. Η EY θα συνεχίσει να μοιράζεται τις γνώσεις της σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και τις ταχέως μεταβαλλόμενες ρυθμιστικές απαιτήσεις για να βοηθήσει τις εταιρείες να συμμορφωθούν με τα αναδυόμενα πρότυπα και να παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιδόσεών τους στα ενδιαφερόμενα μέρη».

Ο Σταύρος Βιολάρης από τη δική του πλευρά δήλωσε: «Οι επενδυτές, τα άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη και η κοινωνία γενικότερα απαιτούν σήμερα ευρύτερη εταιρική πληροφόρηση, η οποία να παρουσιάζει μια πλήρη εικόνα συνδέοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με την απόδοση και τη θέση μιας εταιρείας. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στον χώρο των εταιρικών αναφορών είναι η εφαρμογή του CSRD που παρουσιάζει τις απαιτήσεις για την υποβολή εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας και εναρμονίζει υποχρεωτικά το πεδίο, έτσι ώστε οι κυβερνήσεις, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι εταιρείες, οι επιχειρηματίες και οι καταναλωτές να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Οφείλουμε όλοι μας να εργαστούμε μαζί για να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις, έγκαιρα, ώστε να φέρουμε τις εταιρικές αναφορές στο επόμενο επίπεδο και να πετύχουμε τον στόχο της συνδεσιμότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση