ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάνουμε τη βιωσιμότητα τρόπο ζωής μέσα από μικρές αλλαγές στο σπίτι! (βίντεο)

Προωθητική Ενέργεια

Το σπίτι μας είναι εκεί που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου μας χρόνου. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να θυμόμαστε ότι διαμορφώνοντας ένα σπίτι πιο οικολογικό, όχι μόνο παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του πλανήτη, αλλά συγχρόνως, καλλιεργούμε και στα μικρότερα μέλη της οικογένειας, την αγάπη για το περιβάλλον. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να βάλουμε την έννοια της βιωσιμότητας στην καθημερινότητά μας; Να ξεκινήσουμε με μικρές αλλαγές, οι οποίες σε βάθος χρόνου, θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Γι’ αυτό και στα πλαίσια των οικολογικών της ενεργειών, η Lidl Κύπρου εμπνεύστηκε τα Lidl Eco Hacks. Στα πλαίσια της νέας αυτής καμπάνιας, η Lidl Κύπρου δημιούργησε μια σειρά από επεισόδια με native τοπικό περιεχόμενο από Κύπριους ambassadors με καθημερινά, εύκολα life hacks που αποτυπώθηκαν σε μια σειρά από μικρά social media βίντεο.

Ποιοι είναι όμως οι νεαροί ακτιβιστές που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν τα Lidl Eco Hacks σε αυτή τη νέα οικολογική ενέργεια της Lidl Κύπρου;

Η αρχιτέκτονας Νατάσα Χρίστου, sustainability consultant και συνιδρύτρια στο Gardens of the Future, στα δύο βίντεο που ετοίμασε για τα Lidl Eco Hacks, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε φυσικό λίπασμα στο σπίτι, αλλά και πώς να φτιάξουμε τον δικό μας λαχανόκηπο από απομεινάρια της κουζίνας μας!

Η σεφ Μαρία Μαρκιτανή προσπαθεί να μην πετάει τίποτα από την κουζίνα της, αλλά βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να μετατρέπει τα περισσεύματα σε κάτι νέο! Στο δικό της βίντεο για τα Lidl Eco Hacks μας δείχνει ιδέες για να εκμεταλλευτούμε το ψωμί που μας περίσσεψε!

 

Η Έλενα Ολυμπίου, ραδιοφωνική παραγωγός, ηθοποιός και πρέσβειρα του οργανισμού UNRF Unic για την κλιματική αλλαγή, μας δείχνει εύκολες συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη του νερού στο σπίτι!

Η Χαρά Οδυσσέως, διατροφολόγος και συγγραφέας βιβλίου με vegan συνταγές, στο δικό της επεισόδιο Lidl Eco Hacks μας δείχνει πώς να αποθηκεύουμε τα λαχανικά μας για να διαρκούν περισσότερο χρονικό διάστημα προτού χαλάσουν, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη φαγητού!

H Zωή Φιλίππου, fashion & textile designer και ιδιοκτήτρια του brand Cherry & Mint, στο δικό της #LidlEcoHacks επεισόδιο μας βάζει στο νόημα της φιλοσοφίας του upcycling και μας δείχνει πώς να δώσουμε νέα πνοή στα παλιά μας ρούχα.

Η ραδιοφωνική παραγωγός Φαίδρα Σαρικάκη, φιλόζωη και γνωστή σκυλομαμά, γνωρίζει πως το πλαστικό είναι ίσως το πιο ρυπογόνο υλικό στον πλανήτη, έτσι στο δικό της βίντεο για τα Lidl Eco Hacks, μας δείχνει εναλλακτικές λύσεις για το πώς να μειώσουμε δραστικά τη χρήση του στην καθημερινότητά μας!

Τα παιδιά της makeART, εκτός από το να φτιάχνουν εντυπωσιακές δημιουργίες, έχουν και περιβαλλοντική συνείδηση και είναι υπέρμαχοι της φιλοσοφίας του upcycling. Ποτέ δεν πετάνε παλιά ή σπασμένα έπιπλα, αλλά βρίσκουν τρόπους να τους δώσουν νέα ζωή μεταμορφώνοντας τα σε κάτι άλλο ή δίνοντας τους νέες χρήσεις. Στο δικό τους επεισόδιο, θα μας δείξουν πώς να δώσουμε νέα χρήση σε κάτι φαινομενικά άχρηστο!

 

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι της πλούσιας περιβαλλοντικής δράσης που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια η Lidl Κύπρου και καταπιάνεται με θέματα όπως το zero waste, η επανάχρηση ή η μεταμόρφωση παλιών υλικών (reusable items & upcycling), την εξοικονόμηση νερού και άλλων ενεργειών με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Τα Lidl Eco Hacks είναι μια καλή αρχή στις μικρές αλλαγές που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε για να βελτιώσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και μέσα από αυτό, να αναβαθμίσουμε και την ποιότητα ζωής μας, υιοθετώντας έναν ωφέλιμο τρόπο ζωής, που μπορεί να έχει έναν μεγάλο και θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη μας.

Δες όλα τα επεισόδια στο #LidlEcoHacks στα social media της Lidl Κύπρου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση