ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Korantina Homes - Να καταστήσουμε τη χώρα έναν ξεχωριστό παγκόσμιο προορισμό

H εταιρεία τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια εντυπωσιακά ανοδική πορεία καταφέρνοντας να διακρίνεται και να αναγνωρίζεται ως πρωτοπόρος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Korantina να ξεχωρίζει στον τομέα των ακινήτων;

Η Korantina Homes τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια εντυπωσιακά ανοδική πορεία καταφέρνοντας να διακρίνεται και να αναγνωρίζεται ως πρωτοπόρος εταιρεία στα πολυτελή ακίνητα, κυρίως στα μεγάλα οικιστικά θέρετρα, που προσφέρουν πεντάστερες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις στους ιδιοκτήτες.

Κάθε τοποθεσία επιλέγεται πολύ προσεκτικά, εστιάζοντας κυρίως σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες και τα έργα σχεδιάζονται µε τις υψηλότερες προδιαγραφές, παρέχοντας στους κατοίκους την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών και εγκαταστάσεων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για μας είναι το πολυτελές και πολυβραβευμένο Cap St. Georges Hotel & Resort το οποίο αποτελεί τη ναυαρχίδα της Korantina Homes. Το Cap St Georges Hotel & Resort είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο θέρετρο στην Κύπρο αλλά και στη Μεσόγειο προσελκύοντας ήδη αγοραστές από όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους και πολλές διάσημες προσωπικότητες του διεθνούς jetset.

H κλιματική αλλαγή καθιστά αναγκαία την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον κτηρίων. Πώς τα κριτήρια ESG θα επαναπροσδιορίσουν τον τομέα;

Είναι γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή έφερε πολλές διαφοροποιήσεις στον τρόπο οικοδόμησης των κτιρίων κάνοντάς τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Τα καινούργια κτίρια που κατασκευάζουμε είναι όλα ενεργειακής απόδοσης Α και σε όλες τις αναπτύξεις μας λαμβάνουμε υπόψη αυτά τα δεδομένα. Τα κτίρια φιλικά προς το περιβάλλον, όμως, είναι απλά ένα μικρό κομμάτι του τι μπορεί να κάνει μια εταιρεία στον κατασκευαστικό κλάδο όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα κριτήρια ESG.

Το σημαντικότερο είναι οι εταιρείες να συνεισφέρουν με όλους τους τρόπους για την προστασία του περιβάλλοντος και να στηρίζουν την ίδια την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούνται. Μόνο κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορούμε όλοι να κινηθούμε ουσιαστικά προς μια ορθή κατεύθυνση για ένα βιώσιμο μέλλον και να αφήσουμε το στίγμα μας. Εμείς ως εταιρεία εμπράκτως συνεισφέρουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στηρίζουμε προγράμματα και οργανώσεις που έχουν σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, όπως την προστασία της μεσογειακής φώκιας. Ταυτόχρονα, μεγάλες συνεισφορές από την εταιρεία μας γίνονται σε ετήσια βάση προς πολλά αθλητικά σωματεία της επαρχίας μας και αθλητικές ακαδημίες στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, την πετόσφαιρα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε και στην εκπαίδευση, με παράδειγμα το Pafos Innovation Institute που καλύψαμε όλο το χρηματικό κόστος της κατασκευής του.

Στις συνέπειες του πολέμου είναι οι πληθωριστικές πιέσεις και η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών. Πως διαμορφώνονται οι προκλήσεις του real estate την επόμενη μέρα;

Οι συνέπειες του πολέμου αναφορικά με τις αυξήσεις των τιμών κυρίως στις πρώτες ύλες, είναι ήδη αντιληπτές και έχουν επηρεάσει σημαντικά τον τομέα των ακινήτων. Το κόστος κατασκευής πλέον έχει εκτοξευτεί και το χειρότερο είναι ότι η αύξηση τιμών δεν έχει ένδειξη στο που θα σταματήσει.

Το 2023 αναμένεται πως οι τιμές θα ανέβουν ακόμη περισσότερο, αφού οι προβλέψεις για μεγάλη ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη μόνο αισιόδοξες δεν είναι. Η αύξηση αυτή μόνο αρνητικά επιδρά στον κλάδο των κατασκευών και της ανάπτυξης γης σπρώχνοντας το κόστος προς τα πάνω ενώ παράλληλα δημιουργεί ανησυχία για συρρίκνωση της βιομηχανίας, αφού αναπόφευκτα για ένα μέρος των υποψήφιων πελατών η αγορά ακινήτου θα είναι πλέον αδύνατη. Ελπίζω πως σε αυτή την κατάσταση δεν θα μείνουμε απλοί θεατές και θα κινηθούμε προληπτικά για να προλάβουμε τις εξελίξεις και να μην αφήσουμε την αγορά των ακινήτων να υποστεί συρρίκνωση, κάτι που θα είναι σοβαρό πλήγμα για την οικονομία του τόπου μας. Σήμερα αντί να εξετάζονται επιπρόσθετες φορολογίες στα ακίνητα, θα έπρεπε να αναζητούμε κίνητρα για να δημιουργήσουμε περαιτέρω ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων. Ας λειτουργήσουμε μια φορά προληπτικά και όχι να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα να διορθώνουμε στρεβλώσεις. Πρέπει να δράσουμε σήμερα βλέποντας που πάνε τα πράγματα και όχι αύριο που θα είναι αργά.

Ποιες οι νέες τάσεις που επικρατούν και οι στόχοι της Korantina στη νέα εποχή;

Τον τελευταίο χρόνο παρατηρούμε μια αυξημένη ζήτηση για γραφειακούς χώρους στην Κύπρο και για πολυτελή ακίνητα ιδιαίτερα σε resorts, μια τάση που υπήρχε εδώ και καιρό στο εξωτερικό, ένα προϊόν στο οποίο η Korantina Homes εξειδικεύεται. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να κατασκευάζουμε πολυτελείς κατοικίες σε μεγάλες αναπτύξεις και να καταστήσουμε τη χώρα έναν από τους πιο ξεχωριστούς παγκόσμιους προορισμούς που θα προσελκύει high net worth individuals, οι οποίοι θα επιλέγουν την Κύπρο και για να ζήσουν αλλά και για να επενδύσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση