ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυπριακή εταιρεία κέρδισε εμπορική μάχη με την Apple

Ο λόγος της εμπορικής διαμάχης

ΚΥΠΕ

Η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Apella Games, με έδρα στην Κύπρο, κέρδισε σημαντική εμπορική μάχη εναντίον του τεχνολογικού κολοσσού Apple Inc., ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρεία, προσπάθησε να εμποδίσει τη νεοφυή εταιρεία να καταχωρίσει το όνομα και το λογότυπό της στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), με το επιχείρημα ότι το σήμα ήταν οπτικά, φωνητικά και εννοιολογικά παρόμοιο με αυτό της Apple.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι στην απόφαση του που εκδόθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, το EUIPO επικύρωσε γνωμάτευση που εκδόθηκε νωρίτερα φέτος, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της αμερικανικής πολυεθνικής ότι υπήρχε πιθανότητα σύγχυσης των δυο σημάτων από το κοινό, μεταξύ άλλων συσχετίζοντας την Apella Games με το εμπορικό σήμα της Apple.

Το EUIPO ανέφερε ότι «η αρχική συνολική εντύπωση που δημιουργούν τα σήματα, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις οπτικές διαφορές τους, δεν ήταν ικανή να δημιουργήσει επαρκή ομοιότητα, η οποία θα σύγχυζε τους επαγγελματίες καταναλωτές".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ