ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

London Credit Fund: Υφιστάμενες και Καινούριες Επενδυτικές Ευκαιρίες από την Consulco

Ο Όμιλος Consulco ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια και σήμερα διατηρεί γραφεία στο Λονδίνο, το Ντουμπάι, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό

Δελτίο Τύπου

Η Consulco, μέσω της London Credit, εταιρεία χρηματοδότησης του Ομίλου με έδρα το Λονδίνο, παρέχει με επιτυχία τα τελευταία 12 χρόνια βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα δάνεια εξασφαλισμένα με ακίνητα στο Λονδίνο. Σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Consulco, Μάριος Χατζηρούσσος, εξέφρασε την ικανοποίησή του με την απόδοση της London Credit: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, επιτέλους, σπάσαμε το φράγμα δανεισμού των £200 εκατομμυρίων - ένα πολύ σημαντικό ορόσημο - και ότι αυτή τη στιγμή επεκτείνουμε την ομάδα μας στο Λονδίνο για να διευκολύνουμε την περαιτέρω ανάπτυξη».

Πριν από περίπου δύο χρόνια, η Consulco ίδρυσε το πρώτο της Εναλλακτικό Ταμείο Επενδύσεων, το London Credit Fund, εστιάζοντας κυρίως στον δανεισμό έναντι οικιστικών ακινήτων στο Λονδίνο. Εποπτευόμενο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, το ταμείο προσφέρει αποδόσεις που υπερβαίνουν σταθερά το 4% ετησίως για τους επενδυτές στο Ευρώ και το 5% ετησίως για τους επενδυτές σε Στερλίνα και Δολάριο.

Πολλά από τα κορυφαία ταμεία προνοίας, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογένειες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας έχουν επενδύσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια Ευρώ στο Ταμείο τα τελευταία δύο χρόνια. «Οι πελάτες μας απολαμβάνουν το σταθερό εισόδημα του London Credit Fund μέσω της εξασφάλισης ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικά στο τρέχον παγκόσμιο περιβάλλον υψηλής μεταβλητότητας των κεφαλαιαγορών και της οικονομικής αβεβαιότητας», σχολίασε ο Μιχάλης Ταννούσης, Διευθυντής Επενδυτικών Υπηρεσιών της Consulco.

Η Consulco δημιούργησε τη νέα εναλλακτική επένδυση στο υφιστάμενο επενδυτικό ταμείο, αυτή τη φορά εστιάζοντας σε δανειοδοτήσεις με εξασφάλιση εμπορικά ακίνητα στο κεντρικό Λονδίνο. Το νέο αυτό τμήμα, αναμένεται να προσφέρει αποδόσεις μεταξύ 5-7% ετησίως για τους επενδυτές σε Ευρώ και 6-8% ετησίως για τους επενδυτές σε Στερλίνα και Δολάριο. Οι επενδυτές του θα επωφελούνται από σταθερό εισόδημα, πληρωτέο κάθε τρίμηνο, εξασφαλισμένο έναντι ιδιοκτησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, απολαμβάνοντας, συγχρόνως, επαρκή επενδυτική ρευστότητα, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν με προειδοποίηση έξι μηνών.

"Κατέχοντας πλήρη γνώση, τόσο του ενδιάμεσου δανεισμού όσο και των εμπορικών ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, διασφαλίζουμε υψηλής ποιότητας δάνεια εξασφαλισμένα με εμπορικά ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο προς όφελος των επενδυτών μας", ανέφερε σε συνέντευξη του σε αγγλικά Μέσα ο Μάριος Θεοφάνους, Credit Manager της London Credit.

Όπως και στο υφιστάμενο τμήμα, η διαχείριση του νέου τμήματος θα γίνεται από την KPMG, παρέχοντας τιμές μονάδας ανά δεκαπενθήμερο, ενώ η Eurobank θα ενεργεί ως θεματοφύλακας του ταμείου. Η διαχείριση του ταμείου συνεχίζει να γίνεται από την Consulco Capital, αδειοδοτημένο διαχειριστή επενδύσεων που εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της Consulco και τις ευκαιρίες επενδύσεων, εγγραφείτε για το επερχόμενο webinar εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση