ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Louis plc: Αναμένονται μειωμένα έσοδα για το 2019

Η αβεβαιότητα του Brexit οδήγησε σε χαμηλότερες κρατήσεις ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Συγκροτήματος Κ. Λοΐζου.

Newsroom K

Αυξημένη κερδοφορία σημείωσε ο όμιλος Louis plc το 2018, κάτι που αποδίδεται στην επαναφορά των μετοχών της Celestyal Cruises όπως ανέφερε ο εκτελεστικος πρόεδρος του ομίλου Κωστάκης Λοΐζου. Συγκεκριμένα το καθαρό κέρδος του Συγκροτήματος για το 2018 ανήλθε στα 30,2 εκατ., ευρώ σε σύγκριση με 11,5 εκατ., ευρώ το 2017, και παρουσιάζει μια σημαντική βελτίωση κατά 18,7 εκατ., ευρώ. Αυτή οφείλεται στην συμπερίληψη των κερδοφόρων αποτελεσμάτων της Celestyal Cruises (11,9 εκατ., ευρώ), λόγω της απόκτησης του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου από τις 13 Ιουνίου του 2018, στη μείωση των εξόδων χρηματοδότησης κατά 2,6 εκατ., ευρώ καθώς και στην μείωση τςη φορολογίας της Louis Hotels κατά 4,2 εκατ., ευρώ.

Μιλώντας στην 20η ετήσια γενική συνέλευση του Συγκροτήματος, ο κ. Λοΐζου σημείωσε ότι ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος ήταν αυξημένος κατά 65,1 εκατ., ευρώ για το 2018, κυρίως λόγω της συμπερίληψης των αποτελεσμάτων της Celestyal Cruises Ltd. Παράλληλα και η Louis Hotels είχε αύξηση 4,8 εκατ., ευρώ στον κύκλο εργασιών της. To EBITDAR της Louis plc ανήλθε στα 62,6 εκατ., ευρώ σε σύγκριση με 44,2 εκατ., ευρώ κατά το 2017 ενώ το κέρδος από εργασίες πριν τα καθαρά έξοδα χρηματοδότησης παρουσίασε επίσης σημαντική αύξηση από 23,7 εκατ., ευρώ σε 37,5 εκατ., ευρώ. Τα αποτελέσματα πριν την φορολογία παρουσιάζουν κέρδος ύψους 29,7 εκατ., ευρώ σε σύγκριση με 14,8 εκατ., ευρώ το 2017.

Ωστόσο, ο κ. Λοΐζου ανέφερε ότι τα αποτελέσματα αναμένονται τα αποτελέσματα για ολόκληρο το 2019, με βάση τις τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις, κάτι που αποδίδεται στις συνθήκες αβεβαιότητας που σχετίζονται με το Brexit αλλά και τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών σήμερα. Ήδη, ανέφερε, παρατηρείται μια μείωση στις κρατήσεις και μια τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ως εκ τούτου ανέφερε ο κ. Λοΐζου, τα έσοδα του Louis Hotels αναμένεται ότι θα είναι μειωμένα. 

Όσον αφορά τον δανεισμό του Συγκροτήματος, ο κ. Λοΐζου επισήμανε την ανάγκη για μείωση του δανεισμού και ελάφρυνση των υποχρεώσεων και των κινδύνων. Σημείωσε ότι ο όμιλος ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις και στρατηγική που θέλουν τους ξενοδόχους να απαγκιστρώνονται από την ιδιοκτησία ξενοδοχείων και να επικεντρώνονται στην διαχείριση τους. Η πολιτική αυτή, ανέφερε ο κ. Λοΐζου, αποτελεί ένα τρόπο για περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας αφού χωρίς την δέσμευση κεφαλαίων, αναλαμβάνουν την διαχείριση νέων ξενοδοχείων που ανήκουν σε τρίτους.

Ανοδικά η Celestyal

Η επιβατική κίνηση στα πλοία της Celestyal Cruises έχει αυξηθεί κατά 8% το 2018 σε σχέση με το 2017 και ανήλθαν στους 108 χιλιάδες επιβάτες από όλο τον κόσμο τόσο στο Celestyal Olympia όσο και στο Celestyal Crystal. Ενδεικτικά, καταγράφηκε μεγάλη προσέλευση τουριστών από τη Βόρεια Αμερική (32%), 12% από την Ισπανία, 10% από τη Λατινική Αμερική και 10% από την Ελλάδα, ενώ ενισχύθηκαν οι προσπάθειες διείσδυσης στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Αυστραλίας. Ο κ. Λοΐζου παραδέκτηκε ότι ο όμιλος έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια στον τομέα της κρουαζιέρας και έχει χάσει πολλά λεφτά στον συγκεκριμένο τομέα. Σημείωσε ωστόσο ότι σήμερα η εταιρεία διαθέτει δύο πλοία που εκτελούν κρουαζιέρες από τον Πειραιά και EBITDA 15,1 εκατ., ευρώ το 2018 ενώ μείωσε ουσιαστικά τα δάνεια της. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια υγιή κατάσταση που μπορεί να αποτελέσει ένα αξιόλογο στοιχείο ενεργητικού της Louis plc.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X