ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και της Wargaming

Δελτίο Τύπου

Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και της Wargaming στις 31 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Ο γενικός σκοπός του Μνημονίου είναι να παρέχει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και της Wargaming, στους τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας και της εφαρμοσμένης πρακτικής. Από αυτή την άποψη, οι δύο οργανισμοί ενώνουν δυνάμεις και συμφωνούν να συνεργαστούν σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία στους τομείς Games Development, Computing και Software Engineering. Μέσα από το μνημόνιο συναντίληψης θα αναπτυχθούν δράσεις συνεργασίας που αφορούν την πρακτική άσκηση φοιτητών, τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και εργαστηρίων εκμάθησης και καινοτομίας, την εμπλοκή σε έργα κοινού ενδιαφέροντος, τη συγκρότηση ερευνητικών προτάσεων κ.λ.π.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus το Μνημόνιο υπέγραψε η Καθηγήτρια Ειρήνη Πολυκάρπου, Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, και εκ μέρους της Wargaming ο Chief Business Development Officer κ. Nick Katselapov.

Ενόψει της συνεργασίας o κ. Katselapov δήλωσε:

''Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.  Εμείς στη Wargaming, έχουμε τη φιλοσοφία ότι πρέπει να ενώνουμε τις ακαδημαϊκές και τις παραγωγικές δυνάμεις, ενώ είμαστε πάντα πρόθυμοι να μοιραζόμαστε τη μεγάλη μας εμπειρία με τεχνοκράτες του χώρου που έχουν προοπτική επιτυχίας. Το συγκεκριμένο βήμα είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της βιομηχανίας παιχνιδιών στην Κύπρο, στο αγαπημένο μας αυτό νησί, ενώ πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλές και μεγάλες προοπτικές!''

Η Δρ Ειρήνη Πολυκάρπου επισήμανε τη σημαντικότητα αυτής της συνεργασίας:

''Είμαστε ενθουσιασμένοι και μας τιμά η υπογραφή του Μνημονίου η οποία υποδηλώνει μόνο την αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και της Wargaming. Μια συνεργασία που βασίζεται στις γερές βάσεις που ανέπτυξαν οι δύο οργανισμοί τα τελευταία χρόνια, μέσα από κοινές δραστηριότητες με στόχο την εκπαίδευση της μελλοντικής γενιάς προγραμματιστών παιχνιδιών. Ως μέρος της στρατηγικής του, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus έχει δεσμευθεί για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεργασίας με τη βιομηχανία, προκειμένου να προωθηθεί η έρευνα αιχμής, καθώς και να ενισχυθεί η μαθησιακή εμπειρία, οι γνώσεις και δεξιότητες, και οι μελλοντικές ευκαιρίες εργοδότησης των φοιτητών.''

O Δρ Λούης Νησιώτης, συντονιστής του προγράμματος BSc (Hons) Computing στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus σχολίασε επίσης:

''Η έναρξη αυτής της στρατηγικής συνεργασίας συμβάλλει στις συνεχείς προσπάθειές να συνδέσουμε τους μαθητές μας με την βιομηχανία, να διαμορφώσουμε το πρόγραμμα σπουδών μας, και να βελτιώσουμε τις πρακτικές διδασκαλίας και μάθησης. Εξασφαλίζει επίσης την εξέλιξη των εξειδικευμένων μαθημάτων games development του προγράμματος BSc (Hons) Computing, βοηθώντας τους φοιτητές μας να προετοιμαστούν για μια επιτυχημένη καριέρα στη βιομηχανία του Game Development και όχι μόνο.''

Wargaming:

Η Wargaming είναι ένας πολυβραβευμένος όμιλος σχεδιασμού και ανάπτυξης παιχνιδιών, με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου. Η Wargaming ιδρύθηκε το 1998 και είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές παιχνιδιών, με 16 γραφεία σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των studios σε Σικάγο, Πράγα, Σανγκάη, Τόκιο, Βίλνιους και Βελιγράδι. Πάνω από 200 εκατομμύρια παίκτες, απ' όλον τον κόσμο, διασκεδάζουν με τα παιχνίδια της Wargaming, τα οποία είναι διαθέσιμα για όλες τις βασικές πλατφόρμες παιχνιδιών. Οι πιο γνωστοί τίτλοι παιχνιδιών του ομίλου περιλαμβάνουν τα παιχνίδια: World of Tanks, World of Warships και World of Tanks Blitz.

Επίσημη ιστοσελίδα: wargaming.com  

UCLan Cyprus

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus βρίσκεται κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του Πανεπιστημίου UCLan του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι πλήρως αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, καθώς και αναγνωρισμένο παράρτημα του UCLan του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας της Αγγλίας (UK QAA). Προσφέρει άριστη Κυπριακή-Βρετανική Ανώτατη εκπαίδευση, σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό αλλά και ερευνητικό επίπεδο.

Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus λαμβάνουν δύο πτυχία, από τα Πανεπιστήμια UCLan Cyprus και UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Επίσημη ιστοσελίδα:  uclancyprus.ac.cy

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση