ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΣΙΚΑ και ΠΑΣΥΞΕ συζήτησαν το θέμα έλλειψης προσωπικού

Από τις απόψεις που ακούστηκαν και από τις δύο πλευρές, φαίνεται ότι, σε εργασιακά θέματα, θα πορευτούν από κοινού με σκοπό την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος

ΚΥΠΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία, με κυριότερο αυτό της έλλειψης προσωπικού, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) με τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κύπρου (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΙΚΑ, από τις απόψεις που ακούστηκαν και από τις δύο πλευρές, φαίνεται ότι, σε εργασιακά θέματα, θα πορευτούν από κοινού με σκοπό την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα αδειοδοτήσεων από τρίτες χώρες, οι χρονοβόρες διαδικασίες, η διάρκεια του χρόνου παραμονής τους και τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη χειμερινή περίοδο.

Αναφορικά με το προσωπικό από τρίτες χώρες, ΠΑΣΥΞΕ και ΟΣΙΚΑ ζητούν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την απλοποίηση των διαδικασιών και δικαιολογητικών για έγκριση υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται, τώρα χρειάζονται ακόμη και τρεις μήνες για να λάβει έγκριση μια επιχείρηση, ούτως ώστε να φέρει προσωπικό από τρίτες χώρες, συν την εξεύρεση κατάλληλου υπαλληλικού προσωπικού, αλλά και το σφράγισμα των συμβολαίων.

Επιπρόσθετα, αμφότερες πλευρές συμφωνούν πως οι διαδικασίες πρέπει να γίνονται κατά Επαρχία και όχι τα δικαιολογητικά να μεταφέρονται στο Τμήμα Εργασίας στη Λευκωσία, όπου συσσωρεύεται μεγάλος όγκος αιτήσεων.

Ακολούθως, οι δυο σύνδεσμοι αποφάσισαν να έχουν συχνές επαφές αφού η τουριστική βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη του τόπου με το ΑΕΠ της να ξεπερνά το 20% της χώρας.

Τέλος σημειώνεται πως η ΟΣΙΚΑ έχει προγραμματίσει συναντήσεις με το Υπουργό Εργασίας, τον Υφυπουργό Τουρισμού, την Αρχή Ανάπτυξης εργατικού δυναμικού και άλλους οργανισμούς, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση