ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πετρολίνα: Δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και πρακτικές για ένα βιώσιμο μέλλον

Η πολιτική της Πετρολίνα για την ΕΚΕ αναπτύσσεται σε πέντε άξονες: Κοινωνική Αλληλεγγύη, Υγεία, Πολιτισμός-Αθλητισμός-Παιδεία, Περιβάλλον και Εργασιακό Περιβάλλον

Άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο, η Πετρολίνα ανταποκρίνεται έμπρακτα στις εκάστοτε ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας τόσο σε εποχές ευημερίας όσο και σε περιόδους κρίσης, έχοντας στόχο όχι απλά να πρωταγωνιστεί υπεύθυνα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου αλλά και να βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των συνανθρώπων μας.

Αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού του τόπου, με την έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) να προϋπάρχει για δεκαετίες και να λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη της ανθρωποκεντρικής στρατηγικής της ανάπτυξης, η Πετρολίνα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Προσαρμόζει τις δράσεις της ώστε να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας. Εφαρμόζουμε έτσι διαχρονικά μια πολιτική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και αναπτύσσεται σε πέντε άξονες: Κοινωνική Αλληλεγγύη, Υγεία, Πολιτισμός-Αθλητισμός-Παιδεία, Περιβάλλον και Εργασιακό Περιβάλλον.

Εταιρική Βιωσιμότητα και Ευημερία

Η Πετρολίνα, αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις των καιρών προσαρμόζεται και αναδεικνύει το σύγχρονο προφίλ της, στρεφόμενη σε μεθόδους παραγωγής που επιτυγχάνουν τη βιωσιμότητά της. Η ενσωμάτωση των ESG κριτηρίων βρίσκεται στο πλαίσιο των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας, στοχεύοντας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, προσφοράς στην κοινωνία και τον άνθρωπο και εταιρικής διακυβέρνησης, κριτήρια που όχι μόνο ενισχύουν την ανθεκτικότητα της εταιρείας αλλά υπόσχονται ένα πιο ευημερούν μέλλον. Κάτι που σημαίνει ότι οι δράσεις/στόχοι μας, έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στην εταιρεία όσο και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό αγκαλιάσαμε με αποφασιστικότητα την ενεργειακή μετάβαση και στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας, δημιουργήσαμε το pcharge, το νέο brand της Πετρολίνα που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

5ο Φεστιβάλ Προσφοράς Πετρολίνα

Το Φεστιβάλ Προσφοράς Πετρολίνα αποτελεί το αποκορύφωμα των δράσεων EKE της εταιρείας και έχει καθιερωθεί ως θεσμός, αναδεικνύοντας τη σημασία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Με το μήνυμα «Μαζί σε κάθε όνειρο, σε κάθε ευχή!», το 5ο Φεστιβάλ Προσφοράς Πετρολίνα ήταν αφιερωμένο στην ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή». Χάρη στην ενθουσιώδη δράση των 300 και πλέον εθελοντών της Petrolina Community, της Petrolina Kids Community και άλλων φίλων εθελοντών το Φεστιβάλ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο προσέλευσης του κοινού, συμπεριλαμβάνοντας μουσική, χορό, φαγητό, παιχνίδια, αγαπημένους ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες και μια μεγάλη συναυλία με τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργο Σαμπάνη.

Στηρίζοντας την κοινωνία και τους ανθρώπους της

Στους πυλώνες της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Υγείας, βρισκόμαστε δίπλα σε φορείς με αναγνωρισμένη κοινωφελή δράση, ενισχύουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στηρίζουμε διαχρονικά Συνδέσμους και Οργανισμούς που σχετίζονται με την υγεία. Μεταξύ άλλων, καλύπτουμε τα έξοδα ενοικίου σε 2 από τα 4 Σπίτια της Europa Donna Κύπρου, το Σπίτι στη Λάρνακα από την αρχή της λειτουργίας του το 2009 και το Σπίτι της Πάφου από το 2023, χορηγούμε τα καύσιμα στο ετήσιο «Ταξίδι με τα Φτερά της Ελπίδας» του Telethon, στηρίζοντας το έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Την ίδια ώρα βρισκόμαστε δίπλα στον Παγκύπριο Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή», στηρίζοντας την εκπλήρωση ευχών καρκινοπαθών παιδιών.

Στηρίζουμε, παράλληλα, το ίδρυμα «Χριστίνα Αποστόλου» για την οικονομική ενίσχυση παιδιών και νέων με χρόνιες παθήσεις, το Κέντρο με ειδικές ανάγκες «Άγιος Λάζαρος» και το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας». Επίσης, το Κέντρο Ενηλίκων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ιασόνειο - Χρώματα Ζωής, με οικονομική ενίσχυση και παροχή καυσίμων για στήριξη ημερήσιας φροντίδας και προγραμμάτων για άτομα άνω των 21 ετών, καθώς και τον Σύνδεσμο Φίλων Θεραπευτικής Κοινότητας Αγία Σκέπη. Βρισκόμαστε δίπλα και στο Cans for Kids με τη χορήγηση δωρεάν καυσίμων στα οχήματά του. Ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος μαζεύει και ανακυκλώνει αλουμινένια τενεκεδάκια για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τους παιδικούς θαλάμους των κυπριακών νοσοκομείων.

Διαχρονικά στηρίζουμε τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό με μηνιαία οικονομική ενίσχυση για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, τον Οργανισμό «Γκολ στη Ζωή» που ενισχύει ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας, το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας μέσα από το ειδικό πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» και την Παιδική Εξοχή Λάρνακας που παρέχει βοήθεια σε άπορα και ασθενή παιδιά. Στηρίζουμε, επίσης, τον Σύνδεσμο Προστασίας Ζώων και Πουλιών, και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας με ενίσχυση διαφόρων προγραμμάτων για παροχή τροφής, μόρφωσης, διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε παιδιά της Αφρικής.

Ως μέλος του κοινωνικού δικτύου SupportCY, έχουμε στηρίξει ευάλωτες ομάδες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λειτουργώντας άμεσα και πολύπλευρα λόγω των αυξημένων αναγκών που προέκυψαν. Τα τελευταία 3 χρόνια, έχουμε ενισχύσει τις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών μέσα από μηχανοκίνητες περιπολίες σε όλη την Κύπρο, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πρόληψης Πυρκαγιών «Για να μην ξανασυμβεί» και «Γίνε Ανιχνευτής Πυρκαγιάς». Στο ίδιο πλαίσιο ανταποκριθήκαμε άμεσα για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς του Ιουλίου 2021 με τη χορηγία καυσίμων στα πτητικά μέσα που συμμετείχαν για την κατάσβεσή της. Επιπρόσθετα, συμμετείχαμε στην παροχή δωρεάν καυσίμων σε πτήση της Cyprus Airways για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Δίπλα στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Παιδεία

Στον πυλώνα Αθλητισμός - Πολιτισμός - Παιδεία, στηρίζουμε αδιάλειπτα ομοσπονδίες, σωματεία, ακαδημίες και μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, με την Petrolina Racing Team να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι. Από το 2018 βρισκόμαστε δίπλα στον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη, ο οποίος με τις διακρίσεις τον επαγγελματισμό και το ήθος του, συνεχίζει να κάνει περήφανη όλη την Κύπρο. Στηρίζουμε, μεταξύ άλλων, τον Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού, τον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, την Κυπριακή Ομοσπονδία Χιονοδρόμων και την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης.

Επιβραβεύουμε ακαδημαϊκές επιδόσεις, ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τη διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Δήμων, Συνεδρίων και Ημερίδων όπως αυτήν του «Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων». Απονέμουμε, παράλληλα, χρηματικά βραβεία σε άριστους μαθητές σχολείων και φοιτητές πανεπιστημίων, ενισχύοντας τους τομείς της παιδείας και της πολιτιστικής κουλτούρας.

Θετικό αντίκτυπο στο Περιβάλλον

Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ένα σημαντικότατο μέλημά μας, γι’ αυτό και εφαρμόζουμε με συνέπεια την πολιτική για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος και αναλαμβάνουμε περιβαλλοντικές δράσεις, που ενισχύουν και καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών.

Εφαρμόζουμε μέτρα περιβαλλοντικής ευθύνης σε κάθε επιχειρηματική ενέργειά μας: από την απλή διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών στα γραφεία μας, μέχρι την ανακύκλωση υγρών και στερεών υλικών στις εγκαταστάσεις καυσίμων και τα πρατήριά μας. Επενδύουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε πρατήρια μας, στα γραφεία και στις εγκαταστάσεις μας, ενώ διαθέτουμε στην αγορά τα φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα κίνησης P-EnergyMax που μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές ρύπων.

Στηρίζουμε οργανισμούς και εκστρατείες για την προστασία του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, όπως η GreenDot και η εθελοντική πρωτοβουλία Let’s Do It! Cyprus που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού Let’s Do It! World, με στόχο να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια. Παράλληλα, ενισχύουμε το έργο του Cyprus Environment Foundation (CEF) για την προστασία και ενίσχυση της φυσικής ομορφιάς, της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων της Κύπρου.

Ομαδικό πνεύμα και αποτελεσματικότητα

Στην Πετρολίνα θεωρούμε το ανθρώπινο δυναμικό μας ως την πλέον σημαντική προϋπόθεση επιτυχίας και παρέχουμε ένα ευχάριστο Εργασιακό Περιβάλλον που σέβεται τον άνθρωπο και προάγει την εμπιστοσύνη, το ομαδικό πνεύμα και την αποτελεσματικότητα. Η εταιρεία θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους εργοδότες στην Κύπρο με ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ευκαιρίες ανέλιξης, συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση, σύσφιξη σχέσεων και δεσμών και ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας μεταξύ διεύθυνσης και εργαζομένων.

Petrolina Community και Petrolina Kids Community

Ο εθελοντισμός έχει υιοθετηθεί με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό από όλο το προσωπικό της εταιρείας κι έχει δώσει τεράστια δείγματα ανθρωπιάς και αγάπης σε δεκάδες δράσεις προς την κυπριακή κοινωνία. Μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό της Πετρολίνα και στο πλαίσιο της στήριξης προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, έχουμε δημιουργήσει την ομάδα εθελοντών Petrolina Community όπου το προσωπικό, οι πρατηριούχοι και οι οικογένειές τους συμμετέχουν έμπρακτα στις κοινωνικές δράσεις μας. Η Petrolina Community διοργανώνει ετησίως αιμοδοσίες ανάμεσα στο προσωπικό και τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας, ως ελάχιστη ένδειξη προσφοράς ζωής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιλκίς 1, 6015 Λάρνακα, Κύπρος

Τ: 24848000

Ε: info@petrolina.com.cy, www.petrolina.com.cy 

Facebook: Petrolina (Holdings) Public Ltd

Instagram: @petrolinaholdings 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση