ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προχωρά τελικά το Guru στις Πλάτρες

Με πολλές προϋποθέσεις δόθηκε το πράσινο φως από την Περιβαλλοντική Αρχή για την οικιστική ανάπτυξη των 30 εκατ.

Της Μαρίας Ηρακλέους

Θετική υπό όρους (100+) ήταν η γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής για την οικιστική ανάπτυξη Guru στις Πάνω Πλάτρες. Όπως αναφέρθηκε στο κείμενο της γνωμάτευσης, η Περιβαλλοντικής Αρχή έλαβε υπόψη τις ανησυχίες για τον κίνδυνο επηρεασμού της βιοποικιλότητας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κάτι που αποτυπώνεται στη σειρά των όρων που έχουν τεθεί, τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά την λειτουργία του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις είχαν εκφραστεί και σε συζήτηση του έργου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, ενώ και σε έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το θέμα, είχε γίνει αναφορά για ενδεχόμενες συσσωρευτικές επιπτώσεις ρύμανσης του Κούρη και του περιβάλλοντος.

Είχε επίσης γίνει αναφορά και στο γεγονός ότι οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου άρχισαν πριν την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειών. Στην γνωμάτευση της η Περιβαλλοντική Αρχή αναφέρει ότι έχει πλήρη εικόνα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων πριν από το χρόνο υλοποίησης του έργου καθώς και κατά την κατασκευή και λειτουργία του, ενώ το έργο μπορεί να εξεταστεί κατ΄εξαίρεση για εκτίμηση επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Το προφίλ του έργου

Πρόκειται για επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ που χωροθετείται στις Πάνω Πλάτρες και περιλαμβάνει ενιαία οικιστική και οργανωμένη ανάπτυξη με 71 διαμερίσματα, 5 μεζονέτες, και 22 οικιστικές μονάδες.
Θα διαθέτει επίσης υποστηρικτικές χρήσεις με παροχή κοινωνικών και πολιτιστικών υπηρεσιών, όπως χώρων ψυχαγωγίας/αναψυχής, αλλά και χώρων στάθμευσης. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν πρείπου 24 μήνες.

Επιπρόσθετα στην προτεινόμενη ανάπτυξη θα παρέχεται ποικιλία διευκολύνσεων για ενοίκους και επισκέπτες όπως:

γραφειακοί χώροι 229 τμ
γυμναστήριο 106 τμ
χώροι ευεξίας (σπα) 100 τμ
χώροι αναμονής και καθιστικών 181 τμ
εστιατόριο 299 τμ
182 χώρους στάθμευσης
χώρο πρασίνου και κοινοτικού εξοπλισμού 31.727,4 τμ
μινιμάρκετ

Η συνολική δυναμικότητα της ανάπτυξης υπολογίζεται στα 321 άτομα.

Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω δρόμου συμβολής από τον δημόσιο κύριο δρόμο Πάνω Πλατρών- Κάτω Πλατρών, ενώ ο δρόμος θα διαπλατυνθεί ώστε να δημιουργηθούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας για αμφίδρομη διακίνηση οχημάτων μέχρι το σημείο εισόδου.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση