ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

RCB Bank - Με υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία

Πέραν των 8 εκ. ευρώ σε χορηγίες έχει διαθέσει η RCB Bank τα τελευταία 15 χρόνια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H RCB Bank από την ίδρυσή της, την 1η Αυγούστου 1995, συνδέει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) με τη διαρκή δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, στήριξη της Κύπρου και των ανθρώπων της, καθώς και της έρευνας και του διαλόγου με άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτούς του πυλώνες αντικατοπτρίζουν οι πρωτοβουλίες χορηγιών και στήριξης φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της. Αυτά τα κοινωνικά κίνητρα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας της RCB Bank με περισσότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ σε εκατοντάδες χορηγίες τα τελευταία 15 χρόνια.

Μεγάλοι οργανισμοί και ιδρύματα σε όλη την Κύπρο στηρίζονται ετησίως από την Τράπεζα, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των κύριων χορηγών της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και βρίσκεται δίπλα στον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη. Η RCB Bank προσφέρει ακόμη απτή υποστήριξη στις τέχνες και τον πολιτισμό, φέρνοντας στην Κύπρο τα πιο γνωστά μπαλέτα με κορυφαία ονόματα. Η εκπαίδευση είναι ένας άλλος σημαντικός πυλώνας της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της Τράπεζας. Το Οικονομικό Θερινό Πρόγραμμα για φοιτητές, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του CEO της RCB Bank, Δρ. Κιρίλ Ζιμάριν, φέρνει κάθε χρόνο στην Κύπρο φοιτητές από το London School of Economics, το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολής Διοίκησης).

Ταυτόχρονα, οι εκδηλώσεις καθαρισμού παραλιών από όλο το προσωπικό της RCB Bank αντικατοπτρίζουν την κουλτούρα και τη δέσμευση των ανθρώπων της για το περιβάλλον της Κύπρου. Η στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές είχε ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση έργων όπως το μονοπάτι στην περιοχή της Αμαθούντας, η πασχαλινή διακόσμηση του κεντρικού κόμβου του Αγίου Νικολάου και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στην οδό Στασικράτους στη Λευκωσία. Σταθερή είναι η στήριξη που προσφέρει η Τράπεζα στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ). Η RCB Bank χρηματοδοτεί ερευνητικό πρόγραμμα του ΙΝΓΚ με τη χρήση της καινούριας τεχνολογίας Αλληλούχισης DNA Νέας Γενιάς (Next Generation Sequencing) για τη διάγνωση και μελέτη ασθενειών. Η χορηγία ήταν καταλυτική στην προσπάθεια για τον εντοπισμό της διάγνωσης ασθενών που παρέμεναν αδιάγνωστοι.

RCB Bank Ltd

Είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Κύπρο και εποπτεύεται κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ). Η RCB Bank Ltd είναι μια από τις πρώτες επιλογές των μεγάλων εταιρειών και των μικρομεσαίων, ως αξιόπιστος συνεργάτης, στους πιο σημαντικούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας όπως ο τουρισμός και εξαγωγικές βιομηχανίες, τα φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά και λιανική/ χονδρική πώληση, αρτοποιεία, τροφοδοσία, ρομποτική και η εκπαίδευση. Έχει παρουσία σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και Λουξεμβούργο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση