ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο 35% η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Μάρτιο στην Πάφο

Οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή σαιζόν κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα

ΚΥΠΕ

Στο 35% αναμένεται να κυμανθεί η πληρότητα των ξενοδοχείων στην επαρχία Πάφου τον Μάρτιο μήνα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε επίσης πως οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή σαιζόν κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη την περίοδο που διανύουμε με τα προβλήματα που σημειώθηκαν αλλά και τις δυσκολίες που έχει η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επεσήμανε πως η πληρότητα αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι και ίσως λίγο καλύτερα, χωρίς να φτάσουμε όμως στις πληρότητες του 2019. Είπε, ωστόσο, πως πρέπει να αναμένουμε μέχρι τέλη Μαρτίου για να έχουμε πιο καθαρή εικόνα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι η κύρια αγορά της Πάφου αλλά ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και άλλες αγορές, όπως η Γερμανία, το Ισραήλ, η Πολωνία η Γαλλία και άλλες μικρότερες.

Στόχος μας, τόνισε, «είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε αυτές τις αγορές για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και λαμβάνοντας υπόψη ότι εξακολουθεί η αγορά της Ρωσίας να είναι εκτός της εξίσωσης». Είπε, ακόμη, πως στόχος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου είναι η βελτίωση της εποχικότητας.

Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον από την κυπριακή αγορά για τα ξενοδοχεία της Πάφου, λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών.

Σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως αυτά εστιάζονται στη δυσκολία εξεύρεσης προσωπικού.

Είναι, είπε, «ένα θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί η τουριστική βιομηχανία χωρίς ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να λειτουργήσει». Πρόσθεσε πως «στο τέλος θα έχουμε πληρότητες και δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας που έρχονται με κάποιες προσδοκίες».

Επιπρόσθετα, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η επανέναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων που έκλεισαν για την χειμερινή περίοδο θα γίνει περί τα τέλη του Μάρτη, σταδιακά.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση