ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Ericsson θα απολύσει 8.500 εργαζόμενους παγκοσμίως

Η εταιρεία θέλει να μειώσει το κόστος της στα 860 εκατομμύρια δολάρια.

Η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ericsson επιβεβαίωσε σήμερα στο CNBC πως θα απολύσει 8.500 εργαζομένους στο πλαίσιο περικοπών του κόστους λειτουργίας.

Το πρακτορείο Reuters είχε αναφέρει νωρίτερα πως οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν περίπου το 8% του προσωπικού της που αριθμεί 105.529 άτομα παγκοσμίως.

Εκπρόσωπος της Ericsson δήλωσε ότι οι περικοπές αποτελούν μέρος της «επίσπευσης των προσπαθειών για μείωση του διαρθρωτικού κόστους» και πως οι περισσότερες από τις απολύσεις θα γίνουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Ωστόσο οι περικοπές θέσεων εργασίας θα μπορούσαν να συνεχιστούν και το 2024, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Στόχος μας είναι να διαχειριστούμε τη διαδικασία σε κάθε χώρα με δικαιοσύνη, σεβασμό, επαγγελματισμό και σύμφωνα με την τοπική εργατική νομοθεσία. Οποιοσδήποτε αντίκτυπος για τους εργαζόμενους θα γνωστοποιηθεί πρώτα σε αυτούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ericsson.

Η εταιρεία θέλει να μειώσει το κόστος της στα 860 εκατομμύρια δολάρια, έως το τέλος της χρονιάς και εκτιμά πως τα πρώτα αποτελέσματα της εξοικονόμησης θα αρχίσουν να φαίνονται στο δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Πηγή: CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση