ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα «Παιδιά του Πειραιά» υποδέχθηκαν την Κύπρο

Πανηγυρικός τόνος στην άφιξη του πλοίου από την Λεμεσό που αποκατάσταση την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ελλάδα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με τα «Τα Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκη που τραγούδησε η Μελίνα Μερκούρη στην ταινία Ποτέ την Κυριακή το μεγάλο λιμάνι της Ελλάδας υποδέχθηκε τους πρώτους επιβάτες από Κύπρο μετά από 21 χρόνια. Το πλοίο DALEELA έφθασε στον Πειραιά στις έξι το απόγευμα Δευτέρας 21/06/2022. Με το που άνοιξε ο καταπακτής του πλοίου η φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά καλωσόρισε τους επιβάτες ενώ στη συνέχεια έτυχαν ζεστής υποδοχής από εκπρόσωπο της Ελληνικής κυβέρνησης του Δήμου Πειραιά της κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα και άλλους φορείς.

Στην προβλήτα η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη καλοσώρισε τον Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη ο οποίος επικεντρώθηκε τόσο στην ουσία που είναι μια ακόμη δίοδος επικοινωνία με την Ελλάδα από και στο συναισθηματικό κομμάτι. «Θέλω καλέσω τόσο τους Κύπριους όσο και τους Ελλαδίτες να το αγκαλιάσουν για να καταστεί βιώσιμο για να το απολαμβάνουν για πάντα» ανέφερε.  Όπως είπε, από αυτή την εξέλιξη προκύπτουν προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών».

Από την πλευράς της η κα. Ζαχαράκη έδωσε τα εύσημα στην Κυπριακή Δημοκρατία για τη δημιουργία της γραμμής «διότι πραγματικά μόχθησε για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα».  Εξέφρασε τη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης στο εγχείρημα αφού όπως είπε «στόχος είναι να στηρίζουμε αυτή τη γραμμή να γίνει βιώσιμη, να ενισχυθεί περισσότερο». 

«Νομίζω σήμερα το νήμα το οποίο δένει άρρηκτα τους δύο λαούς γίνεται ακόμη πιο ισχυρό. Αυτή η συνεργασία θέλουμε να γίνει πολυδιάστατη», σημείωσε.

Επεσήμανε δε ότι σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου γίνονται προσπάθειες για επέκταση της συνεργασίας και σε άλλες μορφές τουρισμού.

Το πλοίο με τους 155 επιβάτες έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά στις 18.00. 

Ακολούθησε τελετή υποδοχής στην παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και νησιώτικης πολιτικής της Ελλάδας Κώστα Κατσαφάδου, του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκο Κενεβέζο, του αντιδήμαρχου Πειραιά Δημήτρη Καρύδη και άλλων επισήμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση