ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το εξωφρενικό κέρδος για όποιον είχε επενδύσει στην Tesla πριν 10 χρόνια

Πενταψήφιο το ποσοστό των κερδών

Money Review

Η μετοχή της Τesla, αναμφίβολα, αποτελεί ένα ξεχωριστό case study, καταγράφοντας ακόμη έναν μήνα – ρεκόρ, μετά τη συμφωνία για την παράδοση 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων στην εταιρεία ενοικίασης Hertz.

Ο τίτλος της εταιρείας του Έλον Μασκ, από τις αρχές του Οκτωβρίου έως σήμερα, έχει καταγράψει άλμα άνω του 50%, με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνάει το 1,2 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η Tesla είναι μία από τις πλέον σορταρισμένες μετοχές της Wall Street, καθώς αρκετοί επενδυτές προεξοφλούν ότι κάποια στιγμή το όλο story θα αποδειχθεί φούσκα και θα σκάσει.

Χαρακτηριστική ήταν η πρόσφατη δήλωση του επενδυτή Jim Cramer στο CNBC, ο οποίος περιέγραψε τη μετοχή ως ένα «ατελειώτο τίποτα».

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής φαίνεται να δικαιώνονται όσοι πίστεψα:ν και στήριξαν το ηλεκτρικό όραμα του Έλον Μασκ. Για του λόγου το αληθές

Εάν κάποιος είχε επενδύσει στην Tesla τον Νοέμβριο του 2020, όταν η μετοχή κόστιζε 400 δολάρια, σήμερα θα έχει τριπλασιάσει την αξία της επένδυσής του, αποφέροντας επιστροφές της τάξης του 193%.

Εάν πάμε ακόμη πιο πίσω στον χρόνο, τα κέρδη είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2016, δηλαδή πριν από πέντε χρόνια, η μετοχή κυμαινόταν στα 38 δολάρια. Σήμερα, θα είχε επιστροφή 3.025%, καθώς η τιμή της βρίσκεται στα 1.220 δολάρια. Στο ίδιο διάστημα, ο δείκτης S&P 500 εμφάνισε άνοδο μόλις 142,4%.

Εάν πάλι κάποιος είχε επενδύσει στην αυτοκινητοβιομηχανία το 2011, δηλαδή πριν 10 χρόνια, τότε θα είχε σωρευτικά κέρδη της τάξης άνω του 20.000! Ένα πραγματικά απίστευτο ποσό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση