ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χορηγία σε ΜμΕ επιχειρήσεις για εγγραφή εμπορικού σήματος και βιομηχανικού σχεδίου

To πρόγραμμα θα παρέχει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στην ΕΕ επιχορηγήσεις ύψους 20 εκ. ευρώ, αναφέρει το Υπουργείο Ενέργειας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οικονομικά κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την εγγραφή και την προστασία των εμπορικών τους σημάτων και των βιομηχανικών σχεδίων, προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2021, μέσω του προγράμματος Ideas Powered for Business SME Fund, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Συνολικά το πρόγραμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου, θα παρέχει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στην ΕΕ επιχορηγήσεις ύψους 20 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να τις βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας τους και να αντλήσουν όφελος από αυτά, ενώ δικαίωμα στο πρόγραμμα έχουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κύπρου.

Το Υπουργείο Εμπορίου αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, εφόσον είναι επιλέξιμες βάση του επίσημου ορισμού της ΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) της ΕΕ και, εφόσον τύχουν έγκρισης και προχωρήσουν στην αίτηση εγγραφής των εμπορικών σημάτων και βιομηχανικών τους σχεδίων, θα τους επιστρέφεται το 50% του βασικού τέλους που πλήρωσαν για την αίτηση εγγραφής.

Προσθέτει ότι στην Κύπρο οι επιστροφές τελών θα δίδονται από το EUIPO για αιτήσεις που θα καταχωρούνται στον Κλάδο Πνευματικής και Διανοητικής Ιδιοκτησίας του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, που αποτελεί ένα από τα εθνικά και περιφερειακά γραφεία διανοητικής ιδιοκτησίας της ΕΕ.

Αναφέρει επίσης ότι το βασικό τέλος αίτησης εγγραφής ενός εμπορικού σήματος είναι 141 ευρώ και του βιομηχανικού σχεδίου 136,69 ευρώ. Μέγιστο ποσό επιστροφής τελών ανά επιχείρηση είναι τα 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, οι χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες είναι ανοικτό το σχέδιο είναι οι εξής: 11 Ιανουαρίου 2021 - 31 Ιανουαρίου 2021, 1η Μαρτίου 2021 - 31 Μαρτίου 2021, 1η Μαΐου 2021 - 31 Μαΐου 2021, 1η Ιουλίου 2021 - 31 Ιουλίου 2021 και 1η Σεπτεμβρίου 2021 - 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Προσθέτει ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του προγράμματος, οι αιτήσεις που θα υποβληθούν εκτός των πέντε καθορισμένων χρονικών περιόδων δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Για τις επιχορηγήσεις θα τηρείται χρονολογική σειρά προτεραιότητας.

Τέλος, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να προστατεύουν τη διανοητική τους ιδιοκτησία, ισχυροποιώντας το εμπορικό σήμα και το βιομηχανικό τους σχέδιο, για να κάνουν τις επιχειρήσεις τους ευρύτερα γνωστές και αναγνωρίσιμες στην αγορά.

«Η διανοητική ιδιοκτησία αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στη σημερινή οικονομία της γνώσης, καθώς αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη για την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση