ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί κλείνει το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

Από τότε που άνοιξε στην Κοπεγχάγη, πριν από δύο δεκαετίες, το Noma βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου πέντε φορές, με πιο πρόσφατη το 2021

Money Review

Το Noma, ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια στον κόσμο, πρόκειται να κλείσει τις πόρτες του τον επόμενο χρόνο.

Από τότε που άνοιξε στην Κοπεγχάγη, πριν από δύο δεκαετίες, το Noma βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου πέντε φορές, με πιο πρόσφατη το 2021.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noma (@nomacph)

Εδώ και χρόνια σέρβιρε πιάτα που βασίζονται σε τοπικά υλικά, από κρέμα μυαλών ταράνδου με γύρη μέλισσας μέχρι παγωτό από κυδώνι και ρύζι με καραμέλα στρειδιών, με αποτέλεσμα να πιστώνεται με τη δημιουργία της «Νέας Νορβηγικής Κουζίνας».

Όμως το εγχείρημα του σεφ René Redzepi, με τρία αστέρια Michelin, θα κλείσει το κεφάλαιό του στην εστίαση στα τέλη του 2024.

Την επόμενη χρονιά, θα λειτουργήσει ξανά, αλλά αυτή τη φορά σαν ένα «γιγαντιαίο εργαστήριο», που θα ονομάζεται Noma 3.0.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noma (@nomacph)

«Θα είναι μια πρωτοποριακή κουζίνα δοκιμών, αφιερωμένη στην καινοτομία των τροφίμων και στην ανάπτυξη νέων γεύσεων και θα μοιράζεται τους καρπούς των προσπαθειών μας ευρύτερα από ποτέ», ανέφερε το εστιατόριο, σύμφωνα με το CNN.

Το παλιό εστιατόριο θα εξακολουθεί να δέχεται πελάτες περιστασιακά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by noma (@nomacph)

Το Noma 3.0 σχεδιάζεται τα τελευταία δύο χρόνια, σε μια περίοδο κατά την οποία ο κλάδος της εστίασης δέχθηκε βαρύ πλήγμα.

«Αν η πανδημία μας έχει διδάξει κάτι, είναι πόσο εύθραυστα μπορεί να είναι τα όνειρά μας, πόσο απίστευτα εξαντλητική και δύσκολη μπορεί να είναι αυτή η βιομηχανία», είπε ο Redzepi μετά την παραλαβή του βραβείου του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο το 2021.

Δίνοντας μία γεύση των σχεδίων του, είπε τότε ότι η ομάδα είχε «περάσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κάνοντας ένα όνειρο. Θα το κάνουμε πραγματικότητα τώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Οικονομική: Τελευταία Ενημέρωση