ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόσο ρεύμα θα πληρώσετε τον Νοέμβριο;

Ανακούφιση στους λογαριασμούς - Τι ανέφερε στην Καθημερινή η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ

Οι συνεχείς αναφορές για ενεργειακή κρίση με τον χειμώνα να κάνει δειλά-δειλά την εμφάνιση του και τις γιορτές των Χριστουγέννων να βρίσκονται προ των πυλών δημιουργούν ένα παζλ ανησυχίας στους πολίτες σε ότι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Με βάση κατανάλωσης τις 800 κιλοβατώρες, ένα σπίτι που τον Αύγουστο πλήρωσε 293 ευρώ, με την ίδια κατανάλωση τον Νοέμβριο θα πληρώσει 235 ευρώ.

Το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο μουντό κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στις τιμές που είχε φτάσει το ηλεκτρικό ρεύμα την καλοκαιρινή περίοδο ενώ στο κάδρο προστίθεται και το γενικότερο ράλι ακρίβειας σε προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης. Την κατάσταση έρχεται να ελαφρύνει –στο βαθμό του δυνατού- η μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου να έρχεται να κατευνάσει μέρος των ανησυχιών.

Όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Καθημερινή» η Χριστίνα Παπαδοπούλου οι μειώσεις στους λογαριασμούς συνεχίζονται κάτι που εντοπίζεται κυρίως σε δύο πυλώνες. Η ίδια απέδωσε το σημαντικότερο ποσοστό της μείωσης στο πρόγραμμα επιδότησης της Πολιτείας –που τέθηκε σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο- και με βάση το οποίο εφαρμόζεται κλιμακωτά στη βάση της κατανάλωσης (για να ωθήσουν τους χρήστες ν’αποκτήσουν ενεργειακή συνείδηση κάνοντας οικονομία) ενώ παράλληλα καλύπτει και την αύξηση που επέφερε η επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ στα καύσιμα.

Τον Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε μια μείωση της τάξεως του 14,5% σε σχέση με τον Αύγουστο κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στα μέτρα που λήφθηκαν από την Πολιτεία ενώ Οκτώβριο και Νοέμβριο καταγράφηκε περαιτέρω μείωση που ανέρχεται γύρω στο 5% με τη συνολική να αγγίζει το 19%. Εάν λάβουμε υπόψη την αντίστοιχη περσινή περίοδο οι λογαριασμοί ρεύματος Νοεμβρίου παρουσιάζουν αύξηση ύψους 17%.

Η τιμή της κιλοβατώρας βρίσκεται σήμερα γύρω στα 29 σεντ (συμπεριλαμβανομένων όλων των χρεώσεων) και δίνοντας ένα απτό παράδειγμα του πόσο «ξεφούσκωσαν» οι λογαριασμοί, για μία τετραμελή οικογένεια –και ως βάση του παραδείγματος τον υπολογισμό της κατανάλωσης του νοικοκυριού στις 800 κιλοβατώρες, ένα σπίτι που τον Αύγουστο πλήρωσε 293 ευρώ, με την ίδια κατανάλωση τον Νοέμβριο θα πληρώσει 235 ευρώ. Μάλιστα όπως αναγράφεται ξεκάθαρα στην αναλυτική τιμολόγηση και όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ στην «Κ» η έκπτωση που οφείλεται στην Κυβερνητική επιδότηση ανέρχεται –για ένα τέτοιο λογαριασμό- γύρω στα 68 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση