ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκκληση ΥΠΟΙΚ να εγκριθούν τα ν/σ πριν τις βουλευτικές

Ζήτησε παράλληλα να υλοποιθούν όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει η Τρόικα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ανάγκη να τοποθετηθεί επί των νομοσχεδίων η Βουλή, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, πριν από τη διάλυση της για διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου.

Ως βασικότερο λόγο για αυτή του τη θέση, ο Υπουργός Οικονομικών έθεσε την ανάγκη “να διασφαλιστεί πως ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 θα καταρτιστεί έχοντας αυτό το νέο αξιόπιστο πλαίσιο ως δεδομένο” και να μην μπούμε στο 2017, όπως σημείωσε, "με ένα τρόπο ουσιαστικά που να ισοδυναμεί με επιστροφή στα παλιά”.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για ίδρυση εταιρείας, Cyta, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως πρέπει να υλοποιηθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο που θέτει η Τρόικα. Παράλληλα ζήτησε να στείλουμε το μήνυμα σε επενδυτές και οίκους αξιολόγησης ότι “παραμένουμε προσηλωμένοι σε μια προσπάθεια προώθησης μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και συνετούς διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών”.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν εάν τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας δεν εγκριθούν πριν από τη διάλυση της Βουλής για τις εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης είπε τα νομοσχέδια αυτά είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης, προαγωγών, κινητικότητας και το πιο σημαντικό, όπως τόνισε, “το νέο πλαίσιο που διέπει τα ζητήματα της μισθοδοσίας στο δημόσιο τομέα με ένα τρόπο που ευθυγραμμίζει την πορεία του μισθολογίου, περιλαμβανομένων των προσλήψεων, των αυξήσεων, των παρεμφερών επιδομάτων με την πορεία της οικονομίας με μια ξεκάθαρη νομοθετική ρύθμιση”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση