ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ.Γ. ΣΕΚ: Θέλουμε συμμάχους σε όλα τα πολιτικά κόμματα

Παρόλα αυτά, ο κ. Μωυσέως ανέφερε ότι δεν είναι δουλειά της ΣΕΚ να κομματικοποιείται

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου ΣΕΚ, ερωτήθηκε σχετικά ο γ.γ. της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως για το καινούργιο πολιτικό σκηνικό στη βουλή, αν θα βοηθήσει τη συντεχνία σε μια μελλοντική διαπραγμάτευση και αν μπορούν να βρεθούν πιο εύκολα υποστηρικτές θέσεων της συντεχνίας. «Το ότι σήμερα στη βουλή υπάρχουν οχτώ κόμματα με πολυκομματισμό, εάν θεωρήσουμε ότι ο διάλογος που γίνεται στις επιτροπές – διότι όλα τα νομοσχέδια που αφορούν τα θέματα της οικονομίας και τα κλαδικά – περνούν από τις επιτροπές, καλείται το συνδικαλιστικό μας κίνημα να πει την άποψη του. Εμείς θέλουμε να έχουμε συμμάχους σε όλα τα πολιτικά κόμματα, θα επιδιώξουμε να κάνουμε σχέσεις με όλους και θα προσπαθήσουμε να φτάσει η φωνή μας σε όλους, με υποστήριξη εφόσον οι θέσεις μας είναι σωστές», τόνισε.

Εν συνεχεία, ο κ. Μωυσέως ερωτήθηκε αν η στάση που κρατεί η ΣΕΚ στα κοινωνικά δρώμενα (εννοώντας τις βουλευτικές εκλογές), είναι μια στάση που πρέπει να συνεχιστεί. Ανέφερε ότι διαχρονικά η ΣΕΚ δεν αναμείχθηκε ποτέ στις βουλευτικές εκλογές με την έννοια στήριξης και υποστήριξης συγκεκριμένων κομμάτων. «Δεν είναι δουλειά της ΣΕΚ να κομματικοποιείται, εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους και σέβεται τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και προτιμήσεις. Η συντεχνία μας παρεμβαίνει κυρίως στις προεδρικές εκλογές, εκεί που κατά τη γνώμη της παρεμβαίνει γιατί πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλλει και να καθοδηγήσει τα μέλη της στο να πάρουν τις πιο σωστές αποφάσεις», κατέληξε.

Πλούτος η συνεργασία και ο διάλογος

Ο κ. Μωυσέως παρομοίασε ως πλούτο την τριμερή συνεργασία και τον κοινωνικό διάλογο για την κυπριακή οικονομία, διότι όπως σημείωσε, δοκιμάστηκε και πέτυχε τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια. Αναφορά έκανε στο οικονομικό θαύμα του 1974 και της πρόσφατης κρίσης του 2013, λέγοντας πως η συνιστώσα της τριμερούς συνεργασίας και του κοινωνικού διαλόγου δούλεψε καταλυτικά για να μην υπάρξουν συγκρούσεις. «Η σταθερότητα της οικονομίας σε τέτοιες περιόδους είναι πολύ σημαντική. Για αυτό πετύχαμε και βλέπουμε με αισιοδοξία, γιατί καταφέραμε να έχουμε σταθερότητα. Μας εμπιστεύονται οι ξένοι ότι είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί. Η οικονομία άρχισε να αναπτύσσεται, το βιωτικό μας επίπεδο στη διαπραγμάτευση βελτιώνεται, πιστεύουμε ότι αν έχουμε μια νέα φορολογική μεταρρύθμιση και ανακουφιστούν οι πολίτες από τους πολύ βαριούς φόρους και πέσει χρήμα στην αγορά θα πάμε ακόμη καλύτερα», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση