ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

W. Ross: Στη λίστα των πιθανών υπουργών του Ντόναλντ Τραμπ

Ο αντιπρόεδρος της Τρ. Κύπρου φέρεται να είναι ο επόμενος Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο αντιπρόεδρος και μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, Wilbur Ross, είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται για το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ήταν εξάλλου ένας από τους κυριότερους παίχτες του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς διετέλεσε ως οικονομικός σύμβουλος του ιδιόρρυθμου μελλοντικού Προέδρου των ΗΠΑ, όπως επίσης και υπεύθυνος για την προσέλκυση δωρεών κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

O κ. Ross είπε στο CNBC νωρίτερα αυτό το χρόνο ότι υποστηρίζει Τραμπ επειδή η Αμερική χρειάζεται "μια πιο ριζοσπαστική, νέα προσέγγιση για την διακυβέρνηση». Εντούτοις, διασκέδασε μερικές από τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στην προεκλογική εκστρατεία, αναφερόμενος προφανώς στα τείχη με το Μεξικό και τις απαγορεύσεις σε μουσουλμάνους, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να θεωρηθούν ως «συμβολικές – περισσότερο σαν μεταφορές».

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε μέσα στο πλαίσιο διάλεξης που είχε παραχωρήσει στην Τράπεζα Κύπρου, θεωρεί πολύ πιθανό ο Τραμπ να εκμεταλλευτεί της θέσης του και να προσπαθήσει να βοηθήσει τις δικές του επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να αυξήσει το θυμό των ψηφοφόρων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση