ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρχίζει η διαδικασία προσλήψεων στην Κεντρική Τράπεζα

Τα κριτήρια έχουν διαμορφωθεί μετά από σχετική μελέτη που διεξήχθη

ΚΥΠΕ

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) αρχίζει τις διαδικασίες κάλυψης των αναγκών σε θέματα προσωπικού, μετά και το διορισμό του δεύτερου εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΤΚ, κάτι που επιτρέπει τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής προσωπικού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΚΤΚ.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι ήδη διεξήχθη μελέτη και από τους εξωτερικούς συμβούλους της ΚΤΚ, μαζί με το γραφείο διακυβέρνησης έργου, και έχουν διαμορφώσει, μεταξύ άλλων, και τις ανάγκες της ΚΤΚ σε θέματα προσωπικού.

«Τώρα με το διορισμό του νέου εκτελεστικού και κατά κατά συνέπεια τη δυνατότητα σύγκλησης της επιτροπής προσωπικού, τα πράγματα έχουν ξεκινήσει και θα γίνει ένας καλύτερος έλεγχος ώστε να γνωρίζουμε ότι βασιζόμαστε σε πραγματικές ανάγκες και να μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς της επιτροπής προσωπικού», είπε, προσθέτοντας πως σε κατοπινό στάδιο θα υπάρξουν οι σχετικές δημοσιεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή προσωπικού δεν μπορούσε να συνέλθει από το Μάρτιο του 2015, όταν είχε παραιτηθεί ο Στέλιος Κοιλιάρης από τη θέση του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ. Τα δύο εκτελεστικά μέλη του ΔΣ συμμετέχουν εξ οφίκιο στην επιτροπή προσωπικού, η οποία προεδρεύεται από την Διοικητή και απαρτίζεται επίσης από άλλα δύο μέλη, που διορίζονται από το ΔΣ.

Να σημειωθεί επίσης πως το Υπουργείο Οικονομικών είχε καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για τη δυνατότητα σύγκλησης της επιτροπής προσωπικού ενώ χηρεύει η μία εκ των δύο θέσεων των εκτελεστικών συμβούλων – μαζί με τη δυνατότητα σύγκλησης του ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης - αλλά απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του σώματος.

Στα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου και το Σταύρο Ευαγόρου στη θέση του Εκτελεστικού μέλους και μη εκτελεστικού μέλους αντίστοιχα, συμπληρώνοντας τις κενές θέσεις που υπήρχαν στο ΔΣ της εποπτικής αρχής.

«Με τη δυνατότητα σύγκλησης της Επιτροπής Προσωπικού μετά το διορισμό του εκτελεστικού συμβούλου, η Επιτροπή θα μπορεί να συνέλθει και να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί η ΚΤΚ», είπε.

Εξάλλου, χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έδωσε στη δημοσιότητα γνώμη της προς το Υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με το εναρμονιστικό σχέδιο για την καταναλωτική πίστη, στην οποία συστήνει την πρόσληψη προσωπικού στην ΚΤΚ εφόσον της ανατίθενται νέα καθήκοντα, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η δυνατότητα εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με το Ευρωσύστημα.

«Η ΕΚΤ ήταν ξεκάθαρη ότι πρέπει να προσληφθεί προσωπικό για να εκτελεί αυτά τα καθήκοντα», κατέληξε ο ίδιος αξιωματούχος.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση