ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρος: Κανένα δάνειο από Τράπεζα Κύπρου σε Ρώσους που έχουν κυρώσεις

Παρέμβαση στο θέμα των ημερών, υπέρ του Συγκροτήματος, έκανε ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θέση για τα όσα προκύπτουν το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τις σχέσεις κυπριακών τραπεζών είτε με πρόσωπα είτε με εταιρείες ρωσικών συμφερόντων, πήρε μιλώντας καταρχήν στο CNN και με το ρεπορτάζ να μεταδίδεται από το Bloomberg, ο νυν Υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ και πρώην Αντιπρόεδρος αλλά και μεγαλομέτοχος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Γουίλμπουρ Ρος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, δεν έχει γνώση ο ίδιος ότι έλαβαν χώρα μέσω της Τράπεζας Κύπρου σημαντικές συμφωνίες με Ρώσους ή άλλες οντότητες που βρίσκονται σε καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ, καθόσον ο ίδιος βρισκόταν στο ΔΣ του Συγκροτήματος.

«Κανένα από εκείνα τα δάνεια δεν πήγε σε κάποιον ο οποίος έχει υποστεί κυρώσεις», δήλωσε όπως αναφέρει το Bloomberg, στο CNN o Γουίλμπουρ Ρος την Κυριακή. «Ούτε υπήρξαν μεγάλες καταθέσεις από μέρη που έχουν υποστεί κυρώσεις και που να το γνωρίζω όσο εγώ εμπλεκόμουν (με την τράπεζα)» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Ρος ρωτήθηκε για το αν η τράπεζα παρείχε δάνεια στην καμπάνια του Τραμπ, ευθέως ή μέσω άλλων οικονομικών ινστιτούτων, με τον ίδιο να απαντάει «σίγουρα όχι εις γνώση μου».

Στο ρεπορτάζ γίνεται επίσης μνεία για το ότι πέντε Δημοκράτες Γερουσιαστές ρωτάνε από τον Φεβρουάριο τον Γουίλμπουρ Ρος για τους δικούς του αλλά και τους δεσμούς των κυπριακών τραπεζών με τη Ρωσία και την καμπάνια Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πάντως πως τις κινήσεις Μαναφορτ, του πρώην επικεφαλή της καμπάνιας Τραμπ, σε κυπριακή τράπεζα, ανέδειξαν διεθνή ΜΜΕ με ανταποκρίσεις από την Κύπρο. Την ίδια ώρα, επισήμως και δια στόματος Υπ. Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, τονίστηκε το προηγούμενο διάστημα πως δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα των αμερικανικών αρχών για το εν λόγω ζήτημα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση