ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αισιόδοξα μηνύματα για τα 85 εκατ. του Ταμείου Ανάκαμψης

Θα οδηγηθούν προς ψήφιση τα δύο ν/σ στην τελευταία Ολομέλεια πριν το κλείσιμο της Βουλής για θερινές διακοπές

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στην καταληκτική πλέον συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών για τα κρίσιμα νομοσχέδια που θα αποδεσμεύσουν την πρώτη δόση των 85 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα.

Δεν έχει κλειδώσει ακόμα πως στην Ολομέλεια της προσεχούς Πέμπτης τα δύο νομοσχέδια για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα συγκεντρώσουν πλειοψηφία, ωστόσο το κλίμα είναι διαφορετικό από ότι ήταν στις προηγούμενες συνεδρίες.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση εξάλλου της Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου που συνόψισε, λέγοντας πως δεν θα μπορούσε να γίνει πιο εξαντλητική συζήτηση επί των νομοσχεδίων που αφορούν την αντιμετώπιση των ΜΕΔ, από αυτή που έγινε στην Επ. Οικονομικών. Όπως είπε, κλείνουν εννέα (9) μήνες συζήτησης, επεξεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και διαφοροποιήσεων επί των νομοσχεδίων και δεν έμεινε πρόνοιά τους που να μην επεξηγήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά. "Ελπίζω πως θα είστε τελευταία φορά για συζήτηση επί των νομοσχεδίων ανεξαρτήτου αποτελέσματος", ανέφερε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών.

"Διαφοροποιήθηκαν θετικά πολλά σημεία των νομοσχεδίων", κατέληξε.

Τα δύο νομοσχέδια που καλούνται οι βουλευτές να ψηφίσουν τιτλοφορούνται ως ο περί Αγοραπωλησίας Πιστωτικών Διευκολύνσεων και για Συναφή Θέματα (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021 και ο περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας (Διακατοχή, Εγγραφή και Εκτίμηση) (Τροποποιητικός) (Αρ.3 Νόμος του 2021. Θα οδηγηθούν προς ψήφιση στην τελευταία Ολομέλεια πριν το κλείσιμο της Βουλής των Αντιπροσώπων για θερινές διακοπές την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022.

Αν και εφόσον περάσουν τα εν λόγω νομοσχέδια θα αποτελέσουν το 14ο και τελευταίο ορόσημο που χρειάζεται η Κύπρος ώστε να προχωρήσει στην αίτηση για αποδέσμευση του πρώτου πακέτου χρημάτων που δικαιούται. Συνολικά η Κύπρος δικαιούται 1,2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση