ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακρίβεια - Η θέση της Κυβέρνησης στο ενδεχόμενο νέων μέτρων

Τι δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Αξιολογούνται διαρκώς τα δεδομένα, είτε αυτά αφορούν τις τιμές της ενέργειας είτε αυτά αφορούν τη στήριξη των νοικοκυριών και μόλις πλησιάζουμε προς τη λήξη των μέτρων, η Κυβέρνηση θα αξιολογήσει τυχόν επιπρόσθετα ή διαφοροποιήσεις μέτρων τα οποία έχουν ήδη ληφθεί», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αναφορικά με τα μέτρα κατά της ακρίβειας τα οποία είναι σε ισχύ μέχρι και το τέλος Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του στα ΜΜΕ, σήμερα (30/05), στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λετυμπιώτης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «πλέον είναι αυταπόδεικτο ότι η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας. Κατανοούμε τις υψηλές πιέσεις που δέχονται τα νοικοκυριά και οι συμπολίτες μας. Μέχρι στιγμής, από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων αυτής της Κυβέρνησης έχουν ανακοινωθεί πέραν των τριών μεγάλων, πακέτο στήριξης των νοικοκυριών».

Στο ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων ή σε διαφοροποιήσεις των υφιστάμενων, ο κ. Λετυμπιώτης είπε πώς «αξιολογούνται διαρκώς τα δεδομένα, είτε αυτά αφορούν τις τιμές της ενέργειας είτε αυτά αφορούν τη στήριξη των νοικοκυριών και μόλις πλησιάζουμε προς το τέλος προς τη λήξη των μέτρων, τα οποία υπενθυμίζω ότι είναι σε ισχύ μέχρι και το τέλος Ιουνίου, η Κυβέρνηση, σύμφωνα και με τα δημοσιονομικά δεδομένα, θα αξιολογήσει τυχόν επιπρόσθετα ή διαφοροποιήσεις μέτρων τα οποία έχουν ήδη ληφθεί».

«Εκείνο το οποίο θα πρέπει όμως να σημειώσουμε και εκείνο το οποίο θα πρέπει να υπενθυμίζουμε και εμείς μέσα από αυτές τις τελευταίες ευχάριστες εξελίξεις, θετικές εξελίξεις, είναι ότι, ακριβώς είναι αυτή η υπεύθυνη, συνετή δημοσιονομική πολιτική που η Κυβέρνηση ασκεί, μακριά από λαϊκισμούς, μακριά από παροχολογίες, η οποία επιτρέπει στη χώρα μας να έχει αυτή τη θετική εικόνα και να ανάγεται σε ένα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, όπου θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε και ποιοτικές επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και να βελτιώσουμε ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών μας», τόνισε καταληκτικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση