ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:04
 

Ανανέωση του σχεδίου StartUp Visa για νεοφυείς επιχειρήσεις

Τα τελευταία δύο χρόνια ίσχυε το πρόγραμμα για την startUp Visa και επέρχεται καινούρια προκήρυξη για 500 χιλιάδες ευρώ

Newsroom K

Στη βελτίωση και επέκταση του σχεδίου startup visa αφορά η δεύτερη απόφαση που πάρθηκε στην συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, «έχει γίνει πολλές φορές αναφορά στον τρόπο με τον οποίον η Κυπριακή Δημοκρατία επενδύει στις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα τελευταία δύο χρόνια ίσχυε το πρόγραμμα για την startUp Visa και επέρχεται καινούρια προκήρυξη για 500 χιλιάδες ευρώ. Ένα αναβαθμισμένο σχέδιο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καινοτομίας και Έρευνας για την εγκατάσταση περισσότερων νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο. Η προκήρυξη αφορά 150 νέες άδειες.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης σήμερα την ανανέωση του σχεδίου StartUp Visa, με νέα προκήρυξη 500.000 ευρώ, μετά την πιλοτική του λειτουργία τα προηγούμενα 2 χρόνια».

Σε μια άλλη απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, ενέκρινε και στέλνει στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση την τροποποίηση στο Νομοσχέδιο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων που αφορά σε επιβολή 3% για την Άμυνα και για τα Εταιρικά Ομόλογα για σκοπούς ίσης μεταχείρισης σε σχέση με την εισφορά για τα κρατικά χρεόγραφα.

Πήραμε μια απόφαση που διορθώνει μια σοβαρή ανισορροπία που υπήρχε. Η φορολογία για τα κρατικά ομόλογα ήταν 3% ενώ για τα εταιρικά 30%. Σήμερα εναρμονίζεται η νομοθεσία για να βοηθήσει περαιτέρω την επιχειρηματικότητα μέσω της έκδοσης εταιρικών ομολόγων.
Επίσης σήμερα μετά από πρόταση του Υπουργού Γεωργίας εγκρίθηκε το Μελισσοκομικό Πρόγραμμα για την τριετία 2020-2022 συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ήτοι 200.000 τον χρόνο. Θα ακολουθήσει γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας για τις λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X