ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανήσυχος δηλώνει ο Έλον Μασκ για τη ραγδαία ανάπτυξη του bitcoin

Η αλλαγή στάσης του φρέναρε τη φρενήρη πορεία του διασημότερου ψηφιακού νομίσματος

Kathimerini.gr

Ενδεχομένως «ο μήνας του μέλιτος» για το ψηφιακό νόμισμα bitcoin και τον μεγιστάνα Ελον Μασκ να έληξε, όπως τουλάχιστον φαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις του.

Λίγες ημέρες πριν τα θετικά του σχόλια εκτίναξαν την αξία του σχεδόν 50% πέραν των 58.000 δολαρίων, αλλά το Σαββατοκύριακο άλλαξε γραμμή πλεύσης. Ως αποτέλεσμα η αξία του πιο γνωστού από τη σωρεία των ψηφιακών νομισμάτων υποχώρησε κατά 17% αρχικά και στη συνέχεια η απώλεια περιορίστηκε στο 8% χθες. Επανήλθε, πάντως, για λίγο στα επίπεδα κάτω των 50.000 δολαρίων στην αγορά της Νέας Υόρκης. Για την πορεία του αυτή ευθύνεται δήλωση του Ελον Μασκ, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, στο κοινωνικό δίκτυο Twittter. Σύμφωνα με το σχόλιό του, εξέφραζε την ανησυχία του ότι το bitcoin είχε εκτιναχθεί σε υψηλότατα επίπεδα.

Κατά τον αναλυτή Εντ Μόγια στον χρηματιστηριακό οίκο της Oanda, «οτιδήποτε κι αν κάνει ο Ελον Μασκ θα απασχολεί τη ροή ειδήσεων στα ΜΜΕ». Το διασημότερο ψηφιακό νόμισμα γνώρισε ημέρες λαμπρές λόγω των αγορών από τον ιδρυτή της Tesla, τον Ελον Μασκ, αλλά και θεσμικούς επενδυτές – ειδικά οι τελευταίοι ισχυρίζονται πως το bitcoin είναι μια ελκυστική εναλλακτική έναντι του χρυσού και του δολαρίου. Η προαναφερθείσα άνοδος ήταν της τάξεως του 60%. Τέλος, αναλυτές της στρατηγικής αγορών στην JPMorgan Chase, προειδοποίησαν για τη φθίνουσα ρευστότητα του bitcoin. Ειδικότερα, ο Νικόλας Πανηγυρτζόγλου ανέφερε πως η ρευστότητα στο ψηφιακό νόμισμα ήταν χαμηλότερη από εκείνη του S&P 500 και του χρυσού, όπερ σημαίνει πως «ακόμη και η μικρή ροή έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση