ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνοδος κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου 7,8% σε αξία

5,8% σε όγκο τον Μάρτιο

ΚΥΠΕ

Ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε τον Μάρτιο φέτος κατά 7,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

Κατά τον ίδιο μήνα, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε κατά 5,8%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Σε αξία, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η κατηγορία "Εξοπλισμός πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων", κατά 24,1%, ακολουθούμενος από τα "Καύσιμα Κίνησης" και "Άλλο οικιακό εξοπλισμό (οικοδομικά υλικά, χαλιά, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, φωτιστικά)" με άνοδο 12,8%.

Τον ίδιο μήνα, μειώσεις καταγράφηκαν στην κατηγορία "Ενδύματα και Υποδήματα" κατά 6,9% και στην κατηγορία "Λουλούδια, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα, οπτικά είδη και μεταχειρισμένα είδη", κατά 5,1%.

Σε όγκο, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην κατηγορία "Εξοπλισμός πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων" κατά 35,3%, ακολουθούμενη από την κατηγορία "Άλλος οικιακός εξοπλισμός (οικοδομικά υλικά, χαλιά, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, φωτιστικά)" με 12,8%.

Μειώσεις καταγράφηκαν στην κατηγορία "Λουλούδια, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα, οπτικά είδη και μεταχειρισμένα είδη" κατά 9,7% και στην κατηγορία "Τρόφιμα, ποτά και καπνός σε ειδικευμένα καταστήματα" κατά 4,9%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2026, το λιανικό εμπόριο κατέγραψε αύξηση 6,6% σε αξία και 6,4% σε όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Ερχονται μεν αλλά ανησυχούν ενώ δεν έχουν αναβαμθίσει την ταξιδιωτική οδηγία – Θετικά νέα από εννέα άλλες αγορές
Δωρίτα Γιαννακού
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ