ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές της Κύπρου

Η τελευταία καθοδήγηση (revised guidance) για το yield είναι το 5ετές mid swap (ms) +50 έως 55 μονάδες βάσης.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις 10:15 προ μεσημβρίας άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 5ετές ομόλογο.

Όπως αναφέρεται, η τελευταία καθοδήγηση (revised guidance) για το yield είναι το 5ετές mid swap (ms) +50 έως 55 μονάδες βάσης. Οι μέχρι τώρα συνολικές προσφορές για το 5ετές ομόλογο υπερβαίνουν τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για το πρώτο ομόλογο που εκδίδει το Κυπριακό Δημόσιο για φέτος. Στόχος η άντληση 1 - 1,5 δισ. ευρώ για αναχρηματοδότηση του χρέους με φθηνότερο δανεισμό, αλλά και για ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα 1.2.21, αναφέρει ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία, με βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας BBB-/σταθερή (Standard and Poor`s), Ba2/θετική (Moody`s), BBB-/σταθερή (Fitch) και BBBL/σταθερή (DBRS), ανέθεσε στις επενδυτικές τράπεζες Barclays, BNP Paribas, JP Morgan, Morgan Stanley και Société Générale να ηγηθούν, μιας απλής έκδοσης, σε ευρώ, βάσει Κανονισμού «S», με Ρήτρες Συλλογικής Δράσης, 5ετών ευρωπαϊκών ομολόγων, σε εγγεγραμμένη μορφή, στο πλαίσιο του προγράμματος EMTN του εκδότη.

Η συναλλαγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, γίνεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (Ρυθμιζόμενη Αγορά).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση