ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεκτές οι κάρτες Visa από την Amazon

Σε συμφωνία παγκοσμίου βεληνεκούς κατέληξαν οι κολοσσοί υψηλής τεχνολογίας και πιστωτικών καρτών

Kathimerini.gr

Σε συμφωνία παγκοσμίου βεληνεκούς κατέληξαν οι κολοσσοί υψηλής τεχνολογίας και πιστωτικών καρτών της Amazon και της Visa, όσον αφορά τη χρήση των πιστωτικών καρτών της τελευταίας. Η Amazon με την κίνηση αυτή διευθετεί το ζήτημα των χρεώσεων στις πιστωτικές κάρτες, τις οποίες χρεώσεις θεωρούσε υπερβολικές, απειλώντας να μην τις κάνει δεκτές σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Πλέον σήμερα οι πελάτες στη Βρετανία θα εξακολουθήσουν να κάνουν χρήση των καρτών της Visa, όπως ανακοινώθηκε από αμφότερες τις εταιρείες. Συν τοις άλλοις, η Amazon προτίθεται να μειώσει μια επιβάρυνση της τάξεως του 0,5%, ποσοστό το οποίο επιβαλλόταν στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες της Visa σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη αλλά και η Αυστραλία, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο CNBC. Αξίζει να αναφερθεί πως η Amazon είχε εισαγάγει αυτή την επιβάρυνση το 2021. Τον δε Ιανουάριο δήλωσε ότι δεν εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να μην κάνει αποδεκτές πιστωτικές κάρτες Visa στη Βρετανία, ήτοι μόλις δύο ημέρες πριν αρχίσει να εφαρμόζει το μέτρο. Εκείνη την περίοδο οι δύο συνομιλήτριες ανέφεραν πως θα συνεχίσουν τις επαφές τους, ούτως ώστε να μπορέσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους σε ένα ευρύτερο φάσμα.

«Πρόσφατα καταλήξαμε σε μια παγκόσμια συμφωνία με τη Visa, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες της σε όλα τα ψηφιακά και συμβατικά καταστήματά μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon στο CNBC. «Η Amazon παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πληρωμών στην πελατεία της, η οποία και να είναι διευκολυντική αλλά και να τους δίνει τη δυνατότητα επιλογών». Amazon και Visa πρόκειται να συνεργαστούν, κιόλας, για την επινόηση νέων προϊόντων για ευέλικτες ψηφιακές πληρωμές.

Συμφωνία ανάμεσα στους δύο κολοσσούς για τις χρεώσεις.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως ο αμερικανικός κολοσσός της υψηλής τεχνολογίας ασκεί πιέσεις στη Visa για να ελαττώσει τις χρεώσεις της, που βαρύνουν τους λιανεμπόρους. Ολοένα και περισσότερο οι τελευταίοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με το κόστος το οποίο σχετίζεται με τη λειτουργία των μεγάλων δικτύων πιστωτικών καρτών, ενώ τους προβληματίζει και η έντονη και εκτεταμένη επιρροή του κολοσσού της Amazon στη διεθνή αγορά. Πέραν τούτου θα πρέπει να αναφερθεί πως επιχειρήσεις στο πεδίο των άυλων πληρωμών και των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως είναι η Visa, η Mastercard και η American Express, βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες με έναν λυσσαλέο ανταγωνισμό από τη νέα γενιά παρόχων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Πρόκειται για νεοπαγείς εταιρείες, άπειρες στον αριθμό, που δραστηριοποιούνται διεθνώς στη χρηματοπιστωτική τεχνολογία, όπως όσες ακολουθούν το μοντέλλο «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα», που αποδεικνύεται δημοφιλές στις νεότερες ηλικίες.

Η δε μέθοδος της «ανοιχτής τραπεζικής» επιτρέπει σε νεοφυείς εταιρείες να παρακάμπτουν αποτελεσματικά τις παραδοσιακές μεθόδους συναλλαγών, τις οποίες αντιπροσωπεύουν οι πιστωτικές κάρτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση