ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καρούσος: Το έργο του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας θα αναβαθμίσει την οικονομία

Το όφελος στην οικονομία ανά έτος θα είναι περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών

ΚΥΠΕ

Έργο που θα αναβαθμίσει και θα ενισχύσει σημαντικά και την οικονομία ολόκληρης της Κύπρου χαρακτήρισε την Παρασκευή το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας πως το όφελος στην οικονομία ανά έτος θα είναι περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Καρούσος, μαζί με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα στο Λιμάνι Λάρνακας, στο Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Λάρνακας, και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι μαζί με την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, ενημερώθηκαν από την Kition Ocean Holdings Ltd για την πορεία υλοποίησης του έργου ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας. Όπως είπε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε για «την ανάπτυξη, τις λεπτομέρειές και τα χρονοδιαγράμματα αυτού του μεγαλεπήβολου έργου, που ουσιαστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έχουμε στην Κύπρο αυτή τη στιγμή και θα ξεπεράσει το 1,2 δις ευρώ, με ένα όφελος στην οικονομία ανά έτος περίπου 120 εκ. ευρώ».

Ο κ. Καρούσος είπε πως «όλα είναι σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα» και ότι «θα είμαστε πανέτοιμοι 1η Απρίλη να παραδώσουμε στον επενδυτή το Λιμάνι και την Μαρίνα της Λάρνακας» ενώ μίλησε για ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα ενισχύσει σημαντικά και την οικονομία ολόκληρης της Κύπρου.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε "ότι στο πλαίσιο της νέας Βουλής, η Επιτροπή Μεταφορών αποφάσισε να κάνει αυτό τον γύρο σε ολόκληρη την Κύπρο για να δει θέματα και προβλήματα επιτόπου που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της είπε και τόνισε πως σε αυτό το πλαίσιο είναι και η επίσκεψη σήμερα στην Λάρνακα".

Ακούσαμε από τους επενδυτές, ανέφερε ο κ. Μουσιούττας «πώς θα αναπτυχθεί το έργο αυτό. Αυτό που έχουμε αποκομίσει μέχρι στιγμής είναι ότι υπάρχει μια τεράστια ομοθυμία από όλους τους παράγοντες της Λάρνακας, Δημαρχεία, κυβερνητικές υπηρεσίες, ιδιώτες, ούτως ώστε αυτό το έργο να είναι ένα στολίδι και για την Λάρνακα και για την Κύπρο. Εμείς σαν Επιτροπή, είπε θα παρακολουθούμε την πορεία του έργου, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί».

Ακολούθως, αναφέρθηκε και στις επισκέψεις στον Επαρχιακό Μηχανικό Δημοσίων Έργων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο που άνοιξε προχθές τις πύλες του.

Κληθείς να πει εάν τα κατασκευαστικά έργα στο Λιμάνι και τη Μαρίνα της Λάρνακας θα επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία του, ο κ. Μουσιούττας σημείωσε πως, "σύμφωνα με την ενημέρωση, γίνονται όλες οι προσπάθειες, ούτως ώστε ο επηρεασμός να είναι ο λιγότερος δυνατός που μπορεί να υπάρξει".

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας ευχαρίστησε την Επιτροπή Μεταφορών για το ενδιαφέρον και την επίσκεψη λέγοντας πως ο ρόλος της Επιτροπής «ήταν ιδιαίτερα βοηθητικός κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάθεσης. Πάρα πολλές φορές το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή και ο ρόλος των βουλευτών ήταν πολύ βοηθητικός σε αρκετές περιπτώσεις».

Συνεχίζοντας, εξέφρασε την ευαρέσκειά του καθώς «το έργο προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τα χρονοδιαγράμματα και αυτό οφείλεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο Υπουργείο, στις κρατικές υπηρεσίες».

Σημείωσε το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν και οι ίδιοι οι επενδυτές, οι οποίοι «κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ως Λάρνακα περιμένουμε με πολύ μεγάλη ανυπομονησία αυτό το έργο».

Είναι ένα έργο, ανέφερε ο κ. Βύρας «για το οποίο η πόλη αγωνιζόταν για δεκαετίες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε πλέον την υλοποίησή του». Το θέμα πλέον, συνέχισε, είναι να προχωρήσει και να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Μίλησε τέλος για ένα έργο που θα φέρει τη συνεργασία και θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση