ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:08
 

Διεξαγωγή έρευνας για πολιτογραφήσεις αποφάσισε το Υπουργικό

Αν διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό θα ληφθούν αποφάσεις μη αποκλειόμενης και της ανάκλησης της υπηκοότητας

Newsroom K

Θα γίνει έρευνα για τις περιπτώσεις πολιτογραφήσεων που εμφανίζονται σε δημοσιεύματα και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό θα ληφθούν αποφάσεις, μη αποκλειομένης και της ανάκλησης της υπηκοότητας, αν αυτό επιβάλλεται, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «μετά από ενημέρωση, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και ο Υπουργός Εσωτερικών θα ζητήσει και θα γίνει έρευνα σχετικά με τις περιπτώσεις πολιτογραφήσεων που εμφανίζονται σε δημοσιεύματα και για τις οποίες γίνεται λόγος. Πολιτογραφήσεις που είχαν παραχωρηθεί με τους κανονισμούς που ίσχυαν στο παρελθόν προτού εφαρμοστούν οι σημερινοί αυστηρότεροι έλεγχοι και περιορισμοί που ισχύουν με βάση τους κανονισμούς.

Θα γίνει έρευνα για αυτές τις περιπτώσεις και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό θα ληφθούν αποφάσεις, μη αποκλειομένης και της ανάκλησης της υπηκοότητας, αν αυτό επιβάλλεται».

Ερωτηθείς από ποιο έτος και πίσω θα γίνει η έρευνα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι κανονισμοί, είναι γνωστό, είχαν αλλάξει σε δύο φάσεις και τελικά τον Φεβρουάριο φέτος είχαν ληφθεί αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Είναι γνωστό, πλέον, ότι για να υποβληθεί αίτηση απαιτείται ο αιτητής να είναι κάτοχος βίζας Σιένγκεν. Απαιτείται, επίσης, όπως πάντα, το λευκό ποινικό μητρώο, αλλά επιπρόσθετα γίνεται διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων διεθνώς με εξειδικευμένους Οίκους και οπωσδήποτε δεν μπορούν να είναι αιτητές πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί, υπάρχει πλέον μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δεν υπήρχε στο παρελθόν στην οποία μπορούν να προστρέξουν και Υπηρεσίες και θεωρούμε ότι σήμερα γίνεται έλεγχος ενδελεχώς με βάση και την εμπειρία, αλλά και τις τυχόν αμφίβολες περιπτώσεις που είχαν εμφανιστεί από το παρελθόν.
Θα εξεταστούν οι περιπτώσεις που είχαν επισημανθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X