ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΚΥΣΥ: Να παραχωρηθεί άμεσα το τιμητικό επίδομα στους αιχμαλώτους

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Την άμεση παραχώρηση του τιμητικού επιδόματος στους αιχμαλώτους ζητά η ΕΚΥΣΥ, μετά από παράπονα που έλαβε από αιχμαλώτους που περιμένουν την υλοποίηση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση, η υπόσχεση της Κυβέρνησης αφορούσε αρχικά την παραχώρηση ετήσιου επιδόματος 1200 ευρώ (200 ευρώ ανά μήνα), το οποίο όμως μειώθηκε στη συνέχει σε 600 ευρώ.

«Η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το επίδομα θα πληρωνόταν σε δύο δόσεις των 1000 ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αντ’ αυτού μέχρι στιγμής από πλευράς κυβέρνησης δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα καταβληθεί», αναφέρει η ΕΚΥΣΥ.

Η Οργάνωση σημειώνει ότι το Υπ. Εργασίας ενημέρωσε στις 12 Ιουλίου την Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, στη συνεδρίαση της οποίας συζητήθηκε το θέμα, ότι δεν είναι έτοιμο να καταβάλει εντός Ιουλίου το τιμητικό επίδομα σε αιχμαλώτους, όμηρους και παθόντες.

«Η ΕΚΥΣΥ καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και άμεσα να παραχωρήσει το τιμητικό επίδομα, όπως υποσχέθηκε στο Σύνδεσμο Αιχμάλωτων και την Επιτροπή Προσφύγων και Παθόντων της Βουλής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση