ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελληνική Τράπεζα: Μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 27%

Το Πρόγραμμα Green Offices είναι ένα πρωτοποριακό σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας για κτήρια και γραφεία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ελληνική Τράπεζα πέτυχε τα τελευταία χρόνια μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 27% και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι ο Όμιλος έχει θεσπίσει περιβαλλοντική πολιτική με δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης με το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας ISO 50001, τη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών καταστημάτων και την πιστοποίηση των Κεντρικών Γραφείων και αριθμού καταστημάτων της με το διεθνές σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας Green Office.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το Πρόγραμμα Green Offices είναι ένα πρωτοποριακό σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας για κτήρια και γραφεία στο οποίο η Τράπεζα έχει εντάξει δεκάδες από τα κτήριά της, εφαρμόζοντας και τηρώντας κριτήρια που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων καθαριότητας κτλ.

Σε σχέση με τις χορηγήσεις δανείων η Ελληνική Τράπεζα εφαρμόζει διαδικασίες για τη διαχείριση και την παρακολούθηση των Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Κινδύνων που απορρέουν από την χρηματοδότηση έργων σε επιχειρήσεις. Επίσης, μέσω της χορήγησης δανείων έχει συμβάλει θετικά σε διάφορες επιχειρήσεις με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, όπως στην εκπαίδευση, στην υγεία και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Από το 2012 οι επενδύσεις του Ομίλου σε δράσεις με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί.

Οι ενέργειες της Ελληνικής Τράπεζας επεκτείνονται και σε επίπεδο εθελοντισμού με ενεργή συμμετοχή σε περιβαλλοντικές εθελοντικές ενέργειες όπως το ‘Let’s do it Cyprus’ και βεβαίως τη μακροχρόνια συνεργασία με το πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία», που έχει στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, στοχεύει να ενδυναμώσει τους μαθητές, ώστε να γίνουν οι ίδιοι οι πρωτοστάτες της αλλαγής που έχει ανάγκη ένας αναπτυξιακά βιώσιμος κόσμος, με τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση