ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελληνική: Τρία πλεονεκτήματα από τη συμμετοχή της Pimco

Θα αντιπροσωπεύει ποσοστό συμμετοχής 17,303% που θα προχωρήσει η εταιρεία μέσω του Fund της, του Bravo Strategies iii

Newsroom K

Τρία είναι τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής τοποθέτησης κεφαλαίων αναφέρει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας Youssed Nasr, ενόψει της αύξησης κεφαλαίου για την απόκτηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας που θα αποφασιστεί στις 22 Αυγούστου στην έκτακτη γενική συνέλευση.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής προσφορών και πριν από την υποβολή της τελικής προσφοράς σε σχέση με την απόκτηση του Συνεργατισμού, το ποσό της Αύξησης Κεφαλαίου που απαιτείται για την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Ελληνικής επιβεβαιώθηκε ότι ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 124% της χρηματιστηριακής κεφαλαιοποίησης της Ελληνική κατά τις 15 Μαρτίου 2018, αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό ποσό νέων κεφαλαίων που θα επενδύσουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε ότι είναι πιθανό ότι η Αύξηση Κεφαλαίου δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης των μετόχων.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την αβεβαιότητα, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τα πλεονεκτήματα μιας ιδιωτικής τοποθέτησης προκειμένου να καλύψει μερικώς την Αύξηση Κεφαλαίου. Αυτά αναφέρονται πιο κάτω:

- Βεβαιότητα εκτέλεσης: Εντοπίζοντας και συνάπτοντας μια συμφωνία εγγραφής μετοχών με έναν ευυπόληπτο διεθνή επενδυτή, η Εταιρεία θα ήταν σε καλύτερη θέση να αποδείξει την ικανότητά της να ενισχύσει την εποπτική κεφαλαιακή της θέση μετά την Απόκτηση, χωρίς να εκθέσει την Ελληνική στη μεταβλητότητα της αγοράς. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους 6 μήνες ο Κυπριακός τραπεζικός τομέας έχει βιώσει ένα βαθμό μεταβλητότητας λόγω της μακροοικονομικής κατάστασης και των προσδοκιών που θέτει η νομισματική πολιτική στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό ότι η Εταιρεία θα είχε σημαντικές δυσκολίες στην άντληση σημαντικού μέρους του ποσού της Αύξησης Κεφαλαίου αν δεν αποκλείονταν τα δικαιώματα προτίμησης σε σχέση με την Ιδιωτική Τοποθέτηση.

- Ταχύτητα στην εφαρμογή: Μια ιδιωτική τοποθέτηση έχει αρκετά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη διαδικασία εφαρμογής και οποιαδήποτε
εναλλακτική στρατηγική θα συνεπαγόταν σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία αύξησης των απαραίτητων κεφαλαίων ενώ θα είχε εκτεθεί η Εταιρεία περαιτέρω στη μεταβλητότητα της αγοράς.

- Εξοικονόμηση κόστους: Το κόστος μιας επιταχυνόμενης ιδιωτικής τοποθέτησης εκτιμάται ότι είναι σημαντικά χαμηλότερο από εκείνο που συνδέεται με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω δημόσιας προσφοράς που απευθύνεται στην αγορά ως σύνολο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν μειωμένα τέλη επενδυτικών τραπεζών στην περίπτωση της ιδιωτικής τοποθέτησης, ιδίως εκείνα που σχετίζονται με αναλήψεις υποχρεώσεων, και μειωμένα τέλη μάρκετινγκ καθώς απαιτούνται λιγότερες ειδικές εκθέσεις ενημέρωσης. Επιπλέον, η ταχύτερη εφαρμογή μειώνει επίσης οποιοδήποτε σχετικό κόστος διαχείρισης.

Η Pimco

Το ποσό που θα αντληθεί μέσω της Ιδιωτικής Τοποθέτησης αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσό, παρέχοντας εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελληνικής να καλύψει την Αύξηση Κεφαλαίου σύμφωνα με την Ελληνική. Ωστόσο, όσον αφορά τη συνολική κεφαλαιακή θέση της Ελληνικής μετά την Αύξηση Κεφαλαίου, αντιπροσωπεύει ποσοστό συμμετοχής 17,303% μόνο και που θα προχωρήσει η Pimco μέσω του Fund της, το Bravo Strategies iii. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτό δεν προκαλεί αλλαγή ελέγχου της Εταιρείας και αντιπροσωπεύει ένα χαμηλό επίπεδο μείωσης του ελέγχου για τους υφιστάμενους μετόχους, αναφέρει η Ελληνική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X