ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρχεται μείωση προσωπικού στην ΚΕΔΙΠΕΣ

Με την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη μελέτης από τον οίκο BDO θα οριστικοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη μελέτης από τον συμβουλευτικό οίκο BDO θα οριστικοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες της ΚΕΔΙΠΕΣ σε προσωπικό στη βάση ενός νέου και κατά τα διαφαινόμενα, σημαντικά συρρικνωμένου οργανογράμματος τόσο από πλευράς Τμημάτων και Υπηρεσιών όσο και από πλευράς θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη που διαβιβάστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην ερώτηση του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας Μαρίνου Μουσιούττα, αναφέρει πως «θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ΚΕΔΙΠΕΣ διαχειρίζεται χρήματα του Κύπριου φορολογούμενου και οφείλει να έχει πάντοτε κατά νου και να εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του δημοσίου όσον αφορά αποφάσεις και ενέργειες οι οποίες επηρεάζουν το κόστος λειτουργίας της και την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας. Ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται να συνεχίζει να εργοδοτεί άτομα τα οποία δεν μπορεί να αξιοποιήσει ή/και δεν προσδίδουν αξία στον Οργανισμό». Ο Υπουργός ενημερώνει ότι «με βάση τη σημερινή μορφή και δομή της η ΚΕΔΙΠΕΣ, με τον περιορισμένο και εξειδικευμένο κύκλο εργασιών και δραστηριοτήτων της και τα μόνο 5 καταστήματα της ανά το Παγκύπριο δεν έχει δυνατότητα να αξιοποιήσει το υπεράριθμο και στην πλειονότητα του μη εξειδικευμένο προσωπικό της για διεκπεραίωση των δικών της εξειδικευμένων εργασιών. Σημειώνω ότι το προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ ανέρχεται σήμερα στους 357 ενώ ακόμη ένας αριθμός 174 υπαλλήλων εργάζεται στην ALTAMIRA αλλά θεωρείται προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ».

Ο Υπουργός σημειώνει πως, παρόλο που όλες οι θέσεις στην ΚΕΔΙΠΕΣ είναι υπερπλήρεις και τα Τμήματα και Υπηρεσίες υπερστελεχωμένες συνεχίζουν να υφίστανται ελλείψεις σε συγκεκριμένες εξειδικευμένες θέσεις οι οποίες θα πρέπει να πληρωθούν μέσω επιπρόσθετων εξωτερικών προσλήψεων. Το προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ δεν θεωρείται ότι ανήκει στην κατηγορία των δημόσιων υπαλλήλων. Οι όροι που διέπουν την εργοδότηση του προσωπικού της ΚΕΔΙΠΕΣ και οι μισθολογικές κλίμακες καθορίζονται και απορρέουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις μεταξύ της πρώην ΣΚΤ και των Συντεχνιών του προσωπικού. Συνεπακόλουθο της σταδιακής συρρίκνωσης του υπό διαχείριση χαρτοφυλακίου και του περιορισμένου χρόνου ζωής της η ΚΕΔΙΠΕΣ θα υποχρεώνεται να προχωρεί σε αντίστοιχη σταδιακή μείωση των συναφών εργασιών της και επομένως και του αναγκαίου προσωπικού της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση