ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΤΑΠ Πάφου: Αναγκαιότητα για στροφή σε πιο βιώσιμο τουρισμό

Λήψη πρωτοβουλιών προωθεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου αναγνωρίζοντας την ανάγκη για στροφή σε ένα πιο βιώσιμο τουρισμό

ΚΥΠΕ

Λήψη πρωτοβουλιών προωθεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου αναγνωρίζοντας την ανάγκη για στροφή σε ένα πιο βιώσιμο τουρισμό, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023.

Η ΕΤΑΠ Πάφου, προστίθεται στην ανακοίνωση, προωθεί την λήψη πρωτοβουλιών και συμμερίζεται τις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal).

Παράλληλα έχει υιοθετήσει καλές πρακτικές αλλά και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς προσβασιμότητας, αειφορίας, ψηφιοποίησης, πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργικότητας και προς αυτή την κατεύθυνση επικεντρώνεται.

Η ΕΤΑΠ Πάφου επισημαίνει πως το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023 είναι “Tourism & Green Investments ” “Tουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις “ένα επίκαιρο και βαρυσήμαντο ζήτημα αφού φέτος έχουμε όλοι βιώσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ποτέ στον πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε, σημειώνει, αυξημένες προκλήσεις ενώ επιβάλλετα,ι όπως αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, να λάβουμε έγκαιρα μέτρα σε ένα από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του πλανήτη, της κλιματικής αλλαγής και της επείγουσας ανάγκης να στραφούμε σε πιο βιώσιμες οικονομίες, συμπληρώνει.

Η ΕΤΑΠ Πάφου εκτιμά πως πρέπει να επενδύσουμε στον καθαρό και βιώσιμο τουρισμό, αναφέροντας παράλληλα πως η πολιτεία επιβάλλεται να επενδύσει σε σωρεία έργων όπως οικολογικά μέσα μαζικής μεταφοράς, να δοθεί έμφαση στο οικολογικό τουρισμό, επενδύσεις στην ύπαιθρο, στην ενίσχυση των προσπαθειών προστασίας και διατήρηση της βιοποικιλότητας, να δοθούν γενναιόδωρα κίνητρα προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να μειωθεί η ενέργεια γενικά στον κλάδο και πολλά άλλα.

Οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές πρέπει, συνέχισε, να ευθυγραμμίσουν τις τουριστικές πρακτικές τους με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ΕΤΑΠ επισημαίνει τέλος πως οι ιδιώτες μπορούν να στραφούν σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις όπως οικολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, αγορά συσκευών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων, πρακτικές ανακύκλωσης, αγορά και χρήση μεταφορικών χαμηλών ρύπων κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση