ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετήσια αύξηση 4,9% στο ωριαίο εργατικό κόστος το α’ τρίμηνο

Το ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος), διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε αύξηση 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο

ΚΥΠΕ

Αύξηση 4,9% κατέγραψε το ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος) στην Κύπρο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, oι δύο συνιστώσες του εργατικού κόστους, οι μισθοί και τα ημερομίσθια ανά ώρα εργασίας και το μη μισθολογικό κόστος ανά ώρα εργασίας σημείωσαν αύξηση 4,5% και 6,5% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Το ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος), διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε αύξηση 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το ωριαίο εργατικό κόστος που αναφέρεται στους μισθούς και ημερομίσθια, διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε αύξηση 1,1% και το ωριαίο μη μισθολογικό κόστος, διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε αύξηση 2,6%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση