ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:07
 

ΕΤΥΚ: Ζητά προστασία των τραπεζοϋπάλληλων

Ζητά να καθοριστεί διαδικασία για αναστολή δόσεων χωρίς παρουσία πελάτη στην τράπεζα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Γενική Γραμματεία της ΕΤΥΚ με εγκύκλιο προς τα μέλη της αναφέρει ότι σε ένα κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου (Άγιοι Ομολογητές), εννέα τραπεζοϋπάλληλοι αποδείχτηκαν θετικοί στον ιό και δυστυχώς τον μετέφεραν και στις οικογένειες τους και πιθανόν εκείνοι στους χώρους εργασίας τους.

Προσθέτει ότι τέτοια περιστατικά θυμίζουν την περίπτωση του Νοσοκομείου Πάφου και πρέπει να αποφεύγονται και παραθέτει σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

Μεταξύ άλλων η ΕΤΥΚ ζητά όπως μόνο με ραντεβού να επισκέπτονται οι πελάτες στις Τράπεζες και να καθοριστεί διαδικασία για αναστολή δόσεων χωρίς παρουσία πελάτη στην τράπεζα.

Η ΕΤΥΚ ζητά επίσης να ληφθεί πρόνοια για όσους είναι δικαιούχοι βοήθειας από το κράτος (λόγω κορωνοϊού) και δεν έχουν λογαριασμό να μπορούν να αποκτήσουν χωρίς άμεση παρουσία στα καταστήματα και προς όσους έχουν λογαριασμό να εκδοθούν κάρτες (χωρίς είσοδο τους στα καταστήματα) για να μπορούν να κάνουν αναλήψεις χωρίς ρίσκο.

Ζητά ακόμα οι τράπεζες να περιορίσουν τα καταστήματα λειτουργίας τους στο ελάχιστο και να έχουν εναλλακτικές λύσεις (εφεδρικές) σε περίπτωση που χρειαστεί να διατηρηθούν σε λειτουργία κάποια καταστήματα, επειδή δεν ξέρουμε και την ανάγκη της διάρκειας της διατήρησης των μέτρων.

Η ΕΤΥΚ παρατηρεί ακόμα ότι λόγω της ψήφισης του νόμου της εννεάμηνης αναστολής των δόσεων των δανειοληπτών, αναμένεται άμεσα να υποχρεωθούν πάνω από 250.000 (οφειλέτες και εγγυητές) συμπολίτες μας να επισκεφθούν καταστήματα τραπεζών για υπογραφή των σχετικών εγγράφων, που σημαίνει πολλαπλασιασμό κινδύνων, άρα πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα προστασίας και αυστηρής εφαρμογής τους.

Περαιτέρω η ΕΤΥΚ ενημερώνει τα μέλη της ότι, εφόσον μέσα από δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, έχει ξεκαθαριστεί ότι η οικονομική ενίσχυση από τα σχέδια της Κυβέρνησης δεν αφορά τις τράπεζες / τραπεζικούς Υπαλλήλους, έχουν υποχρέωση όλες οι Τράπεζες να καλύψουν οι ίδιες πλήρως το όποιο κόστος για τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους.

Αναφέρει επίσης ότι ήδη η Διοίκηση της Astrobank και της Εθνικής Ασφαλιστικής έχουν αποφασίσει όπως, για όλους τους εργαζόμενους που χρειάστηκε ή θα χρειαστεί να απουσιάσουν λόγω του κορωνοϊού, θα καταβάλουν οι ίδιες το σύνολο του μισθού τους και προσθέτει ότι τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να χειριστούν και οι υπόλοιπες Διοικήσεις το θέμα αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το «πάρτι» του Νικόλα, το σκληρό ροκ και η ενόχληση του Νίκαρου

«Δράμα το ότι κάποιοι θα έσπερναν μετά χαράς τον ιό προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία....»
Αρμαγεδών  |  11:17

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X