ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:43
 

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

Travel brain centre και δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Μελετών, στις εισηγήσεις του Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στα 2,7 δισ., ανήλθαν τα έσοδα από τον τουρισμό για το 2018, ενώ οι αφίξεις τουριστών ακούμπησαν τα 3,94 εκατομμύρια. Στοιχεία που δείχνουν ότι ο προηγούμενος χρόνος ήταν θετικός για τον τουρισμό μας, ωστόσο, αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας για τη διατήρησή του στα περσινά επίπεδα.

Ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα επιτευχθεί, ήταν στο επίκεντρο της 36ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων με εισηγήσεις από διευθυντές ξενοδοχείων. Με τον πρόεδρο του συνδέσμου, Χρίστο Αγγελίδη, να επισημαίνει τις προκλήσεις που δημιουργεί κυρίως ο ανταγωνισμός που μεταφέρεται πλέον στο επίπεδο της τεχνολογίας. Υπογραμμίζοντας ως στόχο να καταστεί η Κύπρος έξυπνο τουριστικά κράτος, ανακοίνωσε τις επτά εισηγήσεις του Συνδέσμου προς αυτή την κατεύθυνση, ενώπιον και του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου.

Οι εισηγήσεις

Οι διευθυντές ξενοδοχείων εισηγούνται τη δημιουργία του έξυπνου τουριστικού ραντάρ για συλλογή πληροφοριών σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος. Τη δημιουργία του Travel brain centre (βάση δεδομένων και στατιστικής ανάλυσης) που θα δίνει σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα αεροπορικών και ταξιδιωτικών τάσεων.

Εισηγήθηκε επίσης την δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Μελετών για διεξαγωγή ερευνών και μελετών για τον τουρισμό . Το Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού μπορεί να λειτουργεί ως η μόνιμη και ανεξάρτητη γραμματεία του Συμβουλίου Στρατηγικής, σημείωσε.

Στις εισηγήσεις του συνδέσμου περιλαμβάνονται επίσης και η ίδρυση κέντρου τεχνολογίας, τη δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής τουρισμού και ξενοδοχειακών σπουδών, καθώς και κέντρο επιμόρφωσης των επαγγελματιών του κλάδου. Τέλος εισηγήθηκε την δημιουργία Hospitality Association fund για την χρηματοδότηση όλων των επαγγελματικών συνδέσμων και δήμων.

ΣΧΟΛΙΑ

Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και την ίδια ωρα να καταργούμε την πρόνοια της νομοθεσίας που απαιτούσε ξενοδοχειακό πτυχίο. Ετσι ο μπαμπάς ξενοδοχόχος θα μπορεί να διορίζει ως διευθύντρια την κόρη του που πήρε πτυχίο στις δημόσιες σχέσεις και οι κατοχοι επαγγελματικών πτυχίων θα ετεροαπασχολούνται.

YiannakisKosti
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Ιωνάς: Η ασφάλεια του πολίτη είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης

«Τραγελαφικό το μήνυμα του Υπ.Δικαιοσύνης. Καμία επαφή με την πραγματικότητα. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:46

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X