ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:54
 

Γενς Βάιντμαν: Ανοχύρωτη απέναντι την κρίση η ευρωζώνη

Υπαρκτός ο κίνδυνος για την ΕΚΤ, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας.

ΠΗΓΗ: Reuters

Ανοχύρωτη απέναντι στην κρίση παραμένει η ευρωζώνη με αποτέλεσμα να παραμένει ο κίνδυνος για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να συνεχίσει να λειτουργεί ως μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν.

«Ορισμένα ζητήματα όπως η έλλειψη αξιοπιστίας των δημοσιονομικών κανόνων ή η επιβλαβής σχέση ανάμεσα σε τράπεζες και κυβερνήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζοντια επαρκώς», σημείωσε ο Βάιντμαν σε ομιλία του στην Πρετόρια κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αναφέθηκε στη σημερινή νομισματική πολιτική.

Ισχυρίστηκε δε ότι η καταπολέμηση των κρίσεων αναγκάζει τους εκλεγμένους κεντρικούς τραπεζίτες να λάβουν πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες είναι δύσκολο να τεθούν σε εφαρμογή στη βάση δημοκρατικών αρχών, ενώ ενδέχεται να υπερβούν τη στενά ορισμένη εντολή των τραπεζών.

«Μια παρέμβαση πέραν της εντολής θα υπονόμευε επίσης την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κεντρική τράπεζα», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank και πρόσθεσε ότι «στο τέλος της ημέρας, θα μπορούσε να γίνει όλο και πιο δύσκολο για την ΕΚΤ να επικεντρωθεί στην υπόσχεσή της για ένα σταθερό νόμισμα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X