ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί κατρακυλά η μετοχή της Trump Media

Η μετοχή σημείωσε «βουτιά» άνω του 17% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές την Τρίτη

Money Review

Το 39% της αξίας της έχει χάσει η μετοχή της Trump Media από τις 30 Μαΐου, όταν δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ένοχο για την παραποίηση επιχειρηματικών εγγράφων.

Η μετοχή σημείωσε «βουτιά» άνω του 17% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές την Τρίτη, αφότου ο ιδιοκτήτης της εφαρμογής Truth Social ανακοίνωσε ότι η εγγραφή επιπλέον μετοχών εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission).

Η Trump Media & Technology Group, η οποία διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο με το σύμβολο DJT, είχε δει την τιμή της μετοχής της να υποχωρεί κατά σχεδόν 10% κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίασης.

Η Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς δίνει το πράσινο φως τους αρχικούς επενδυτές της Trump Media να ασκήσουν τα warrants που κατέχουν στην εταιρεία, κύριος μέτοχος της οποίας είναι ο τέως Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ενημερωτικό δελτίο που κατατέθηκε την Τρίτη στη SEC, η Trump Media ανέφερε ότι έως και 14.375.000 επιπρόσθετες μετοχές θα μπορούσαν να εκδοθούν κατά την άσκηση των εν λόγω warrants.

Η εταιρεία σημείωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει «σημαντική πτώση στην δημόσια τιμή διαπραγμάτευσης» της μετοχής, εάν οι κάτοχοι των warrants πουλήσουν τις μετοχές τους ή αν υπάρχει η «αντίληψη ότι αυτές οι πωλήσεις θα μπορούσαν να συμβούν».

Ωστόσο, η Trump Media δήλωσε ότι οι υπάρχοντες μέτοχοι που πούλησαν σε χαμηλότερες τιμές μετά την εγγραφή, «θα μπορούσαν ακόμα να έχουν θετική απόδοση στις μετοχές … λόγω της χαμηλότερης τιμής ανά μετοχή» όταν τις αγόρασαν.

Το ενημερωτικό δελτίο ανέφερε επίσης ότι «εάν όλα τα warrants που καλύπτονται από τη Δήλωση Εγγραφής ασκηθούν με μετρητά, [η Trump Media] μπορεί να λάβει συνολικά έως και περίπου 247 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα». «Επιπλέον, 40 εκατομμύρια δολάρια από δεσμευμένα μετρητά στον ισολογισμό της Εταιρείας θα αποδεσμευτούν ως αποτέλεσμα της έγκρισης της Δήλωσης Εγγραφής», ανέφερε το εν λόγω ενημερωτικό δελτίο. «Αυτά τα κεφάλαια θα συμπληρώσουν τα περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε μη δεσμευμένα μετρητά που διατηρεί τώρα η εταιρεία».

Σύμφωνα με το CNBC, o Διευθύνων Σύμβουλος της Trump Media, Devin Nunes, ανέφερε σε δήλωσή του ότι: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο για το Truth Social».

«Με την έγκριση αναμένουμε να είμαστε σε καλή θέση για να επιδιώξουμε δυναμικά το streaming τηλεοπτικού περιεχομένου, άλλες βελτιώσεις στην πλατφόρμα και πιθανές συγχωνεύσεις και εξαγορές», δήλωσε ο Nunes.

«Με περίπου 620.000 ιδιώτες μετόχους να υποστηρίζουν το όραμά μας, η εταιρεία προσβλέπει στην ταχεία και ισχυρή επέκτασή της».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση