ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:17
 

Η Τρ.Κύπρου πάει και με την Pepper για μείωση των ΜΕΔ της

Η Pepper σε αρχικό στάδιο θα φέρει 40 άτομα, τα οποία θα επικεντρωθούν στη διαχείριση μικρών κόκκινων δανείων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η Τράπεζα Κύπρου σύναψε  συμφωνία με την εταιρεία διαχείρισης δανείων Pepper Cyprus Ltd., η οποία θα ενισχύσει την Τράπεζα Κύπρου ώστε να διαχειριστεί τα Μη Εξυπηρετούμενα της Τράπεζας. Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει η Pepper, θα είναι αξίας 800 εκατ. ευρώ και θα αφορά καταναλωτικά δάνεια, αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η Pepper σε αρχικό στάδιο θα φέρει 40 άτομα, τα οποία θα επικεντρωθούν στη διαχείριση μικρών δανείων που είναι «κόκκινα», ενώ σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Pepper θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα της Διεύθυνσης Αναδιάρθρωσης & Ανάκτησης Χρεών της Τράπεζας Κύπρου, καθώς θα έχει τις ίδιες απαιτήσεις επαγγελματικής δεοντολογίας που ισχύουν για όλο το προσωπικό της Τράπεζας. Εντούτοις, η Τρ. Κύπρου θα έχει την κυριότητα και την ευθύνη για όλα τα δάνεια του χαρτοφυλακίου που θα δοθούν στην Pepper.

Σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας, είναι μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, όπου θα επικεντρωθούν σε δάνεια τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για όλη την οικονομία και θα επιτρέψει στην Τρ.Κύπρου να βελτιώσει την ποιότητα των στοιχειών ενεργητικού της με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς. Πρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα παρέχονται ευκαιρίες για υποβοήθηση και άλλων τραπεζών στη διαχείριση των προβληματικών τους δανείων.

Η λειτουργία του Τμήματος θα λειτουργήσει όσο πιο άμεσα γίνεται, ενώ σημειώνεται ότι η ΕΤΥΚ είναι πλήρως ενήμερη και συμφωνεί.

Η Pepper, είναι θυγατρική της Pepper Europe UK Ltd., και είναι δημόσια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Διαθέτει 2.000 προσωπικό παγκοσμίως και διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας πέραν των 35 δισ. ευρώ.

30% του ΑΕΠ

Σημαντικό το γεγονός, όπως σημειώνει η ίδια η Τράπεζα, είναι η μείωση των ΜΕΔ, το οποίο εάν υπολογίσει κανείς τη μείωση που έχει επιτύχει από το 2014 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017, αντιστοιχεί στο 30% του ΑΕΠ της Κύπρου. Πράγματι, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κύπρου, ανέρχεται στα 17,9 δισ. ευρώ. Εάν διαιρέσουμε τα σχεδόν 5,2 δισ. ευρώ των ΜΕΔ που έχει «ρίξει» η Τράπεζα Κύπρου από το 2014, αντιστοιχεί στο 29,02%, δηλαδή σχεδόν 30%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Καμία πολιτική ευθύνη δεν λήφθηκε από Ερ. Επιτροπές για Μαρί και Συνεργατισμό

«Nα με συγχωράει ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Εισαγγελέας, όμως από όσα ο ίδιος δηλώνει, μας δίνει το δικαίωμα ...»
ΑΚΑ  |  12:16

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X