ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Τρ.Κύπρου πάει και με την Pepper για μείωση των ΜΕΔ της

Η Pepper σε αρχικό στάδιο θα φέρει 40 άτομα, τα οποία θα επικεντρωθούν στη διαχείριση μικρών κόκκινων δανείων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η Τράπεζα Κύπρου σύναψε  συμφωνία με την εταιρεία διαχείρισης δανείων Pepper Cyprus Ltd., η οποία θα ενισχύσει την Τράπεζα Κύπρου ώστε να διαχειριστεί τα Μη Εξυπηρετούμενα της Τράπεζας. Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει η Pepper, θα είναι αξίας 800 εκατ. ευρώ και θα αφορά καταναλωτικά δάνεια, αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η Pepper σε αρχικό στάδιο θα φέρει 40 άτομα, τα οποία θα επικεντρωθούν στη διαχείριση μικρών δανείων που είναι «κόκκινα», ενώ σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Pepper θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα της Διεύθυνσης Αναδιάρθρωσης & Ανάκτησης Χρεών της Τράπεζας Κύπρου, καθώς θα έχει τις ίδιες απαιτήσεις επαγγελματικής δεοντολογίας που ισχύουν για όλο το προσωπικό της Τράπεζας. Εντούτοις, η Τρ. Κύπρου θα έχει την κυριότητα και την ευθύνη για όλα τα δάνεια του χαρτοφυλακίου που θα δοθούν στην Pepper.

Σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας, είναι μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, όπου θα επικεντρωθούν σε δάνεια τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για όλη την οικονομία και θα επιτρέψει στην Τρ.Κύπρου να βελτιώσει την ποιότητα των στοιχειών ενεργητικού της με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς. Πρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα παρέχονται ευκαιρίες για υποβοήθηση και άλλων τραπεζών στη διαχείριση των προβληματικών τους δανείων.

Η λειτουργία του Τμήματος θα λειτουργήσει όσο πιο άμεσα γίνεται, ενώ σημειώνεται ότι η ΕΤΥΚ είναι πλήρως ενήμερη και συμφωνεί.

Η Pepper, είναι θυγατρική της Pepper Europe UK Ltd., και είναι δημόσια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Διαθέτει 2.000 προσωπικό παγκοσμίως και διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας πέραν των 35 δισ. ευρώ.

30% του ΑΕΠ

Σημαντικό το γεγονός, όπως σημειώνει η ίδια η Τράπεζα, είναι η μείωση των ΜΕΔ, το οποίο εάν υπολογίσει κανείς τη μείωση που έχει επιτύχει από το 2014 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017, αντιστοιχεί στο 30% του ΑΕΠ της Κύπρου. Πράγματι, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κύπρου, ανέρχεται στα 17,9 δισ. ευρώ. Εάν διαιρέσουμε τα σχεδόν 5,2 δισ. ευρώ των ΜΕΔ που έχει «ρίξει» η Τράπεζα Κύπρου από το 2014, αντιστοιχεί στο 29,02%, δηλαδή σχεδόν 30%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X