ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καδής: Στηρίζουμε προσπάθειες ΥΠΕΣ για τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Συνεδρίασε για τον Ακάμα το Πολεοδομικό Συμβούλιο, τις επόμενες μέρες θα ενημερωθεί το Τμήμα Περιβάλλοντος

Απαντήσεις για το θέμα του Ακάμα έδωσε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, μιλώντας κατά τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου για την πενταετία. Ο κ. Καδής διαμήνυσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Υπουργείου Εσωτερικών για την δημοσιοποίηση του Τοπικού Σχεδίου, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνει από την παρούσα κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ανέφερε ότι χθες έγινε συνάντηση του Πολεοδομικού Συμβουλίου για το θέμα του Τοπικού Σχεδίου. «Άρα, αν φτάσει στο Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα θα αξιολογήσει κατά πόσο αυτό που έφτασε κοντά του εναρμονίζεται και είναι συμβατό με την γνωμάτευση και θεωρώ ότι εφόσον είναι, θα προχωρήσουμε με την δημοσίευση». 

Εξέφρασε παράλληλα την πρόθεση για ανακοίνωση των αντισταθμιστικών μέτρων μαζί με το Τοπικό Σχέδιο. «Τα αντισταθμιστικά μέτρα διερευνώνται, αυτό που κάνουμε είναι να μελετήσουμε τί έχουν κάνει άλλες χώρες οι οποίες είχαν ανάλογο πρόβλημα και πιστεύω ότι μαζί με το Τοπικό Σχέδιο θα ανακοινωθεί και το πλαίσιο με τα αντισταθμιστικά».

Σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των Λατόμων, ο Κ. Καδής ανέφερε ότι η γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής, ήταν συγκεκριμένη και δεν μπορεί να ανατραπεί. Επομένως, ανέφερε, δεν μπορεί να υπάρξει νέα λατομική ζώνη αυτή την στιγμή στην περιοχή της Ανδρολίκου. «Αυτό που θα γίνει είναι αυτό που αναφέρεται επίσης στην Γνωμάτευση και είναι αυτό που μας συμβουλεύει το ΕΤΕΚ, δηλαδή περαιτέρω μελέτη πιθανών επιπτώσεων δημιουργίας λατομικής ζώνης και στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και σε άλλες εναλλακτικές θέσεις, όπως επίσης και άλλων επιλογών, όπως να φέρει κανείς υλικό από άλλες περιοχές». Πρόσθεσε ότι μέχρι να γίνουν αυτές οι μελέτες για να εξευρεθεί η καλύτερη λύση, το Υπουργείο υπέδειξε στους λατόμους συγκεκριμένη θέση μέσα στην υφιστάμενη λατομική ζώνη που θα αδειοδοτηθεί και θα τους δώσει υλικό και χρόνο για να δουλέψουν.

 Σε σχέση με το Εθνικό Δασικό πάρκο, ο Κ. Καδής ανέφερε ότι ήδη άρχισαν τα έργα ύψους 44 εκατ. ευρώ, μέσα από τα οποία θα βελτιώνεται η εμπειρία των επισκεπτών, θα διατηρείται η βιοποικιλότητα της περιοχής και θα δίνονται οφέλη για τις κοινότητες της περιοχής.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση