ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατά 30,7% μειώθηκαν οι πωλήσεις της βενζίνης τον Μάρτιο

Μείωση στις πωλήσεις, αύξηση στα αποθέματα πετρελαιοειδών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κατά τον Μάρτιο 2020, τον μήνα κατά τον οποίο εφαρμόστηκαν στην Κύπρο τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών διαμορφώθηκαν στους 105.776 τόνους, σημειώνοντας μείωση 11,7% σε σχέση με τον Μάρτιο 2019.

Σύμφωνα ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, μειώσεις παρατηρήθηκαν στις πωλήσεις της βενζίνης κατά 30,7% και του πετρελαίου κίνησης κατά 18,0%, αλλά και στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα κατά 45,9%. Όσον αφορά ειδικότερα τις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν μείωση σε ποσοστό 22,6% στους 43.143 τόνους.

Τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Μαρτίου 2020 σημείωσαν άνοδο 32,0% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

Οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Μάρτιο 2020 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2020 σημείωσαν μείωση 18,5%. Συγκεκριμένα, πτώση σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα και σε πλοία, καθώς και στις πωλήσεις καθαρού και ακάθαρτου πετρελαίου, ασφάλτου, υγραερίου, βαρέος μαζούτ, βενζίνης και πετρελαίου κίνησης. Αύξηση παρατηρήθηκε μόνο στις προμήθειες ελαφρού μαζούτ σε πλοία.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν άνοδο 4,0% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση