ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατασκευές: Ανοδικά οι άδειες οικοδομής - Πτώση στην αξία το ενιάμηνο

Ανά επαρχία την μεγαλύτερη ετήσια ποσοστιαία αύξηση κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου κατέγραψε η Λάρνακα με 44%

ΚΥΠΕ

Αύξηση που πλησιάζει το 18% παρουσίασαν σε ετήσια βάση οι άδειες οικοδομής κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2021, με την αξία των αδειών ωστόσο να καταγράφει ετήσια μείωση 4,6%.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις Δημοτικές Αρχές και τις Επαρχιακές Διοικήσεις κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου ανήλθε σε 6.008 σε σύγκριση με 5.106 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση 17,7%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση 13,8%.

Η συνολική αξία των αδειών οικοδομής διαμορφώθηκε στα €1,87 δισεκατομμύρια, παρουσιάζοντας μείωση 4,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το συνολικό εμβαδόν παρουσίασε αύξηση 7,6%.

Ανά επαρχία την μεγαλύτερη ετήσια ποσοστιαία αύξηση κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου κατέγραψε η Λάρνακα με 44% και ακολούθησε η Πάφος με 27,3%, η Λεμεσός με 13,7%, η Λευκωσία με 10,17% και τέλος η Αμμόχωστος με 3,25%.

Εξάλλου το Σεπτέμβριο, οι άδειες οικοδομής ανήλθαν στις 768 παρουσιάζοντας άνοδο 11,3% σε ετήσια βάση. Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €206,2 εκατομμύρια (μείωση 0,63%) και το συνολικό εμβαδόν τις 210,7 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με την Στατιστική, με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 907 οικιστικές μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση