ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτοιμη να αλλάξει τις πολλαπλές συντάξεις σε φιλοδώρημα η Κυβέρνηση

«Η σύνταξη από τα εξήντα χρόνια για αξιωματούχους θα δίνεται στα εξήντα-πέντε χρόνια» είπε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην πλήρη κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων πολιτειακών αξιωματούχων και βουλευτών στοχεύει η Κυβέρνηση μέσω πρότασης η οποία περιλαμβάνει δύο νομοσχέδια.

Μιλώντας στο τρίτο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ανέφερε ότι «αυτό το θέμα προκαλεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον απλό πολίτη» και έτσι η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει ένα τέλος.

Ο κ. Κεραυνός εξήγησε ότι τα δύο νομοσχέδια και η πρόταση συνολικά περιλαμβάνουν δύο θέματα. «Η σύνταξη από τα εξήντα χρόνια για αξιωματούχους θα δίνεται στα εξήντα-πέντε χρόνια», ενώ παράλληλα «θα καταργηθούν οι πολλαπλές συντάξεις και θα αντικατασταθούν από ένα φιλοδώρημα στη βάση μιας συγκεκριμένης φόρμουλας».

«Όποιος υπηρετεί σε ένα αξίωμα είτε αυτό είναι πολιτειακό είτε ως βουλευτής θα λαμβάνει με την λήξη της υπηρεσίας του ένα φιλοδώρημα», διευκρίνισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Αναμένεται να γίνει διαβούλευση

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι σε σχέση με τις πολλαπλές συντάξεις, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να καταργηθούν από τώρα και στο εξής. «Έχει γίνει εργασία από το ΥΠΟΙΚ και αναμένεται να γίνει διαβούλευση. Αντί πολλαπλών συντάξεων θα έχουμε πλέον ένα φιλοδώρημα». Ήδη, διευκρίνισε, έχει στείλει επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, η οποία ωστόσο, όπως είπε, εξέφρασε μια άλλη άποψη. «Θα αποταθώ και στους αρχηγούς κομμάτων και στους βουλευτές», πρόσθεσε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση