ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μάρτη τελικά το καλάθι του νοικοκυριού

Ανοίγει νέος κύκλος διαβουλεύσεων των εμπλεκομένων για τα επιμέρους τεχνικά ζητήματα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μεταφέρεται για το Μάρτιο τελικά, μετά το άνοιγμα της Βουλής, η συζήτηση για τη δημιουργία Καλάθι του νοικοκυριού στην Κύπρο. Οι επίσημες επαφές ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες, με στόχο να κατατεθεί τελικό κείμενο στη Βουλή πριν το κλείσιμο της στις 8 Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρει ο γγ του ΠΑΣΥΛΙΕ Μάριος Αντωνίου, ο σύνδεσμος έλαβε ενημέρωση από την Υπηρεσία Προστασίαςτου Καταναλωτή, ότι προτίθεται να ανοίξει νέος κύκλος διαβούλευσης για τα επιμέρους τεχνικά ζητήματα.

Ως εκ τούτου είναι πρακτικά αδύνατο να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα της Βουλής, συνεπώς το Καλάθι του Νοικοκυριού θα κατατεθεί τελικά μετά το άνοιγμα της Βουλής τον Μάρτιο.

Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή Κωνσταντίνος Καραγιώργης ανέφερε πρέπει να εξεταστεί η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί ώστε να εφαρμοστεί σωστά και δημιουργικά το μέτρο. Θα συνεχίσουν λοιπόν οι επαφές με όλους τους εμπλεκομένους ώστε να έχει σωστό αντίκτυπο πάνω στους καταναλωτές. Είναι αδύνατο, όπως ανέφερε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Θα συνεχίσει, ανέφερε η προσπάθεια και η συζήτηση των λεπτομερειών, ώστε με το άνοιγμα της Βουλής η ολοκληρωμένη πρόταση να κατατεθεί.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, την προσεχή Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Υπηρεσίας Καταναλωτή αφορά την δημιουργία ενός καλαθιού με 50 κατηγορίες προϊόντων, τα οποία θα πωλούνται σε χαμηλές τιμές, στα πρότυπα του μέτρου που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση