ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγάλες αυξήσεις σε ντομάτες και μπαρμπούνι τον Απρίλιο

Σε σύνολο 45 κατηγοριών βασικών προϊόντων, 22 κατηγορίες κατέγραψαν μείωση

ΚΥΠΕ

Μεγάλες αυξήσεις σημειώθηκαν στις ντομάτες και το μπαρμπούνι τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη το Παρατηρητήριο Τιμών Βασικών Καταναλωτικών Αγαθών της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, ενώ συνολικά οι τιμές φαίνεται να παρουσιάζουν συγκράτηση.

«Η αποτίμηση που γίνεται για τον μήνα Απρίλιο καταδεικνύει ότι οι τιμές παρουσιάζουν συγκράτηση, η οποία αντικατοπτρίζει την πτωτική τάση που άρχισε να καταγράφει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, ο οποίος ανήλθε σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία στο 8,5% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2023, έναντι 9,1% την αντίστοιχη περσινή περίοδο», αναφέρει η Υπηρεσία.

Σε σύνολο 45 κατηγοριών βασικών προϊόντων, 22 κατηγορίες κατέγραψαν μείωση. Ακόμη 8 κατηγορίες παρουσίασαν μικρή αύξηση μέχρι 1%, ενώ άλλες 15 κατηγορίες παρουσίσαν μεγαλύτερες αυξήσεις.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν οι ντομάτες, που, σε σχέση με τον Μάρτιο, κατέγραψαν αύξηση 55%, με μέση τιμή πώλησης €2,01, από €1,29 το κιλό. Μεγάλη αύξηση 30% κατέγραψαν και τα χόρτα δέσμης, τα οποία από €0,50 που πουλούνταν τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ήταν €0,65. Από την άλλη, οι πατάτες σημείωσαν πτώση 33,1% και από €1,57 το κιλό που πουλούνταν τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ήταν στα €1,05.

Παρομοίως, το μπαρμπούνι σημείωσε αύξηση 51,8% και από €18,47 το κιλό που πουλιόταν τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ανέβηκε σε €28,03, σημειώνοντας αύξηση €9,56 το κιλό. Από την άλλη το μεγάλο λαβράκι και το μικρό χταπόδι σημείωσαν μείωση 33,8% και 34% αντίστοιχα τον Απρίλιο.

Η Υπηρεσία παροτρύνει τους καταναλωτές όπως κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου Παρατηρητηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Για το μαυρό χαβιάρι και τον καπνιστό σολωμό δεν μας είπατε κάτι...

Ai Em
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση